Engelli vatandaşlarımızın ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ve annelerin günlük yaşamlarını sıkıntısız olarak devam ettirebilmeleri için Belediye tarafından tesis edilen ve işaretlenen yaya kaldırımı iniş-çıkış rampalarına bilinçsiz araç sürücüleri tarafından araç park edilmesi, işyeri sahipleri tarafından ticari mal ve eşya bırakılması duyarlı her vatandaş gibi bizleri de üzmektedir.

Hepimizin bir yakını veya kendisi engeli adayı olduğunun göz ardı etmeden Trafik kurallarına uymanın bir vatandaşlık görevi olduğunun bilinmesini temenni ediyoruz. 

Whatsapp ihbar hattımıza gelen mesajda, Göktürk Belediye caddesi üzerinde engelli rampası önüne park eden aracın resimleri



PARK CEZASI 88 TL
Engelli vatandaşlarımızın ve diğer yaya yolu kullanıcıların hareket özgürlüğünü kısıtlayacak şekilde araçlarını ve ticari eşyalarını yaya kaldırımı iniş-çıkış rampalarına park eden ve bırakan vatandaşlarımıza 2918 sayılı karayolları Trafik kanununun Park etmenin yasak olduğu yerler ve halleri düzenleyen 61/1-c maddesinden ve Belediye kanununun ilgili maddelerinden işlem yapılacağının tüm araç sahiplerinin ve işyeri sahiplerinin kanuni müeyyide ile karşılaşmamaları için belirtilen bu yerlere araç park etmemeleri ve eşya bırakmamaları gerekmektedir.

2918 sayılı karayolları Trafik kanunU Park etmenin yasak olduğu yerler 61/1-C
Taşıt yolu üzerinde; Geçiş yolları önünde veya üzerinde Park etmek yasaktır. Bu madde hükümlerine uymayan sürücüler 88 Türk Lirası para cezası ile cezalandırılırlar. Yasaklara aykırı park edilmiş araçlar trafik zabıtasınca kaldırılabilir. Ve sürücülerin Sürücü belgesinden 10 ceza puanı düşülür. 



Haber Resim : Whatsapp ihbar Hattı