İki yılda Göktürk Mahallesi’ne 12.8 milyon lira yatıran BEDAŞ’ın 2016 planı 4.4 milyon lira. Yatırımların etkisiyle bölgede kesintiler de düşüş var. İki yılda kesintiler Ocak-Mart döneminde yüzde 20 azalırken, 2014-2015 yılları arasında bu oran yüzde 16 oldu. Göktürk’ün bağlı olduğu Eyüp Belediyesi de yapılan çalışmalardan dolayı BEDAŞ’a teşekkür etti.

BEDAŞ’ın 2015 yılında Göktürk Mahallesi’ne yatırımları arasında  “Kemerburgaz, Pirinççi Yolu YG-AG Havai Hatların Yeraltına Alınması Projesi”, “Habipler Şalttan 9051 DM’ye Çift Devre YG Kablo Tesisi Projesi”, “9245 DM’den Çift Devre Kablo ve Kemerburgaz-Davutpaşa Yolu AG Havai Hatların Yeraltına Alınması Projesi”, “Taşoluk Şalttan 9270 DM’ye Çift Devre YG Kablo Tesisi Projesi” bulunuyor.

2016 yılında da bölgede 4 elektrik tesisi kurulacak
Plan kapsamında bir adet ekonomik ömrünü tamamlamış mevcut trafo merkezi tüm ekipmanları ile yenilenecek. 16 km alçak gerilim ve 9 bin 264 km yüksek gerilim yer altı kablosunun da tesis edileceği planda, 4 km yeni aydınlatma hattı ve yaklaşık 150 adet yeni aydınlatma direği de tesis edilecek.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, BEDAŞ ile elektrik dağıtım hizmetlerine yönelik sürekli iletişim halinde olduklarını belirterek BEDAŞ’ın bölgede yaptığı faaliyetlere değindi: ‘Özellikle Göktürk ve Kemerburgaz mahallelerimizde enerji nakil hatları yenilenmiş ve bakımı yapılmıştır. Akpınar, İhsaniye ve Odayeri’nde elektrik direkleri ve lambaları yenilenmiş, Hasdal – Göktürk otobanında aydınlatma trafoları da yenilenmiştir. Bunun yanı sıra, Akpınar – Ağaçlı Bölgesi’ndeki havai hatlar kuş koruma kapakları sayesinde arızalar en az düzeye inmesi sağlanmış ayrıca kuşların zarar görmesinin de önüne geçilmiştir. Yine Göktürk Mahallemizdeki yüksek gerilim hatları ve yer altı kabloları iyileştirilmiş, Kemerburgaz’daki trafoların bakım ve onarımları sayesinde elektrik arızaları azalmıştır. Bu hizmetler belediyemizin dijital ve açık hava mecraları aracılığıyla da vatandaşlarımızla paylaşılmaktadır. Ben şahsım, belediyem ve vatandaşlarım adına BEDAŞ’a ilçemize yaptığı bu hizmetlerden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.’  dedi. 

2016 Yılı Göktürk Mahallesi Yatırım Planı Kapsamı  

- 4.4 milyon liralık yatırım kapsamında 4 adet elektrik tesis projesi yürütülmesi planlanıyor.

- 1 adet ekonomik ömrünü tamamlamış mevcut trafo merkezinin tüm ekipmanları ile yenilenmesi,

- 6 km alçak gerilim yeraltı kablosu tesisi,

- 9,264 km yüksek gerilim yeraltı kablo tesisi,

- 4 km yeni aydınlatma hattı ve yaklaşık 150 adet yeni aydınlatma direğinin tesisi



Beş yılda 1.5 milyar lira yatırım
2013 yılında gerçekleşen özelleştirmeden bugüne yapılan yatırım miktarının 563 milyon lira olduğunu belirten BEDAŞ Genel Müdürü Mehmet İslamoğlu, İstanbul’a bu yıl 341 milyon TL yatırım planlandığını söyledi,. 2016-2020 döneminde toplam yatırım 1.5 milyar TL olacak. 2010-2015 yılları arasında İstanbul’un Avrupa Yakası’na 625 milyon liralık yatırım yapıldı. 

Yatırımlar ile kesinti süreleri azalıyor
2013 yılında gerçekleştirilen özelleştirme süreci öncesinde şebeke kapasite artışı, şebeke yenileme, şebeke iyileştirme, aydınlatma yatırımları yapan BEDAŞ, yeni dönemde yatırım portföyünün içeriğini modern teknolojiye uydurdu. Şirket, özelleştirme sonrası yatırımlarına Otomatik Sayaç Okuma Sistemi (OSOS), Entegre Bilişim Sistemi (EBS), Coğrafi Bilgi Sistemi (CBS) ve Kontrol ve Veri Toplama Sistemi (SCADA) başta olmak üzere teknoloji odaklı yatırımları da ekledi.

2010-2015 yıllarına ait yatırım planında; OSOS, SCADA, CBS, EBS, sayaç, inşaat ve yeni tesis yatırımları yer aldı. Yenilikçi ve teknoloji odaklı sistemlerin entegrasyonunda, artan üstyapı ve tesislerin yaşı da göz önünde bulunduruldu. BEDAŞ ekiplerinin sahada yürüttüğü pek çok işlemin uzaktan yapılmasını sağlayan yatırımlar, kesintiye neden olabilecek hareketlerin anlık takibini sağlayacak. Arızalar gelişmeden ön müdahale yapılmasına imkan veren yatırımlar ile kesinti sürelerinin kısalması hedefleniyor.

BEDAŞ Master Plan kapsamında şebekenin büyüme hızı, artan üst yapı ve sanayi büyüme hızı takip edilerek yatırımlara yön veriliyor. Mevcut dağıtım sistemi ile teknoloji odaklı yenilikleri entegre ederek olası arızaların önüne geçmek ve kesinti sürelerini en aza indirmek mümkün olacak.

Arızalara hızlı dönüş için BEDAŞ Destek Twitter hesabı ve BEDAŞ 186 mobil uygulaması
Yerel yönetimlerle iletişime hız verdiklerini belirten BEDAŞ yetkilileri, olası arızalara daha hızlı müdahale için muhtarlar ile kurulan WhatsApp grubu ve Çağrı Merkezi’ndeki Muhtarlar VIP hattı ön planda olmak üzere, tüm iletişim kanallarını aktif şekilde kullandıklarını belirtti. Şu ana kadar 385 muhtar, WhatsApp grubuna üye oldu.

Elektrik dağıtımı sektöründe, tüketici deneyimini sosyal medyada yeniden şekillendirmeyi hedefleyen BEDAŞ, sektörde bir ilke imza atarak  Kasım ayında Twitter Destek Hesabı açmıştı. BEDAŞ Destek Twitter Hesabı, İstanbul’un Avrupa Yakası’ndaki elektrik abonelerinin taleplerini ve sorularını 7/24 anlık olarak yanıtlıyor.

Tüketicilerin özellikle planlı ve anlık kesintiler hakkında hızlı bilgi almasını sağlamak adına da BEDAŞ 186 Mobil Uygulaması geliştirildi. İlk aşamada Android tabanlı olarak hazırlanan uygulamada harita üzerinden lokasyon seçilerek, kullanıcının kendi bölgesini etkileyen planlı bakım ve yatırım çalışmaları anlık olarak görülebiliyor. Üyelik sistemi sayesinde de ihbar bırakılabiliyor, ihbarın son durumu başvurularım bölümünden takip edilebiliyor.