Göktürk’te Devlet Hastanesinin olmayışı semt için büyük bir eksiklik ve birçok insan bu yüzden mağdur olmakta. Doktor olmama hatta acil tıp uzmanı olmama rağmen 2 gün önce sabah 5 te nefes darlığı atağı yaşayan 6 yaşındaki yeğenimi yakın bir acil servise ulaştıramamış olmanın stresini fazlasıyla yaşadım.

Acil müdahale konusunda yeterli bilgi ve tecrübeye sahip biri olarak yaşadığım stresi düşününce sağlıkçı olmayan kişilerin yaşadıkları stresi tahmin bile edemiyorum. Heryerde 24 saat hizmet veren Acıbadem ve Florence Nightingale hastanelerininde belli bir saatten sonra tamamen kapanması da ayrı bir sorun.

Hastamı kendi çalıştığım hastaneye aracımla götürme imkanım olduğu için şanslı hissettim kendimi ama imkanı olmayan insanların birde ambulans bekleme sürelerini hesaba katarsak çok daha dramatik bir tabloyla karşılaşmaktayız.

İstanbul’da olup acil sağlık hizmeti alamamak mantığımızın alamadığı birşey. Bu konu üzerinde yetkililerin özellikle durmaları, en kısa sürede Göktürk’te bir devlet hastanesi açılmasını, devlet hastanesi faaliyete girene kadar da en azından özel hastanelerle işbirliği yapıp gece acil sağlık hizmeti alınmasını sağlamaları gerekmektedir. Bu durumun en kısa sürede çözülmesi ve kimsenin mağdur olmaması dileğiyle...

Esra Karaman
---------------

New Göktürk WhatsApp ihbar hattı 0546 273 80 56