Pandemi nedeniyle sosyal hayatın ve ekonominin adeta durma noktasına geldigi zor dönemlerde başarılı bir şekilde hayata geçirdiği farkındalık projeleri ile adından sıkça söz ettiren yapımcı Görkem Uludüz'ü biraz daha yakından tanıyalım istedik. Görkem Uludüz hakkında bilinmeyen her şey haberimizde.

30 Kasım 1982 tarihinde Ankara'da doğdu, Kastamonuludur (Doğanyurt). Diplomat bir babanın iki çocuğundan büyüğü olarak uzun yıllar yurtdışında yaşamıştır. Kendisi gibi İstanbul'da yaşayan ve bir finans şirketinin CEO'su olan bir erkek kardeşi vardır. Çok iyi derecede Almanca, İngilizce ve Rusça bilmektedir.

Ankara Kalaba Anadolu Lisesi'nin ardından, üniversite öğrenimini Almanya ve İngiltere'de   tamamlamıştır. Ekonomi ve Sosyoloji mezunudur. Uzun yıllar yurtdışında finans sektöründe faaliyet gösterdikten sonra 2019'da Türkiye'ye dönüş yapmış ve İstanbul'un Göktürk semtine yerleşmiştir. Uludüz'ün medya sektöründeki başarı hikayesi tam bu noktada başlar.

Kısa süre içerisinde Göktürk'ün renkli simaları arasında yerini bulur ve 2020 yılı başlarında Uludüz Medya'yı kurar. 15 Mart 2020 tarihinde Türk futbolunun şöhret isimleri Hasan Kabze (Galatasaray), Ahmet Dursun (Beşiktaş), Tuncay Şanlı (Fenerbahçe) ve İbrahima Yattara (Trabzonspor) ile sosyal medya fenomenlerini bir araya getirerek başlattığı 'Şöhretler Sahada' projesi oldukça ses getirir ve ulusal ekranlarda yer edinir. 'Kadına Şiddete Hayır', 'Futbol Kadına Yakışır' ve '81 İl 81 Kadın' başlıklı çalışmalarının yanı sıra 'Engelsiz Futbol' farkındalık projeleri ile adından sıkça söz ettirir. Mütevazi ve dürüst kişiliği ile saygınlık kazanır.

'Hayaller vardır bir topun etrafına saklı, kaybedilen maçlar ve kazanılan büyük zaferler...' sözlerini sık sık kullanan Görkem Uludüz, yakın zamanda gerçekleştirdiği bir röportajda bu cümlesine açıklık getirir. Futbolu çok seven yapımcının mecazi olarak kullandığı kelimeler, aslında bir toplumun hayallerini yansıtmaktadır. 'Ülkemi çok seviyorum ve ülkemde yaşamaktan mutluluk duyuyorum' diyen Uludüz, kendi hayallerini şu şekilde özetler: 'Her şey aslında bir hayal ile başlar. Güzeller güzeli ülkemde, Dünya'nın en güzel şehrinde, İstanbul'da yaşıyor olmanın mutluluğunu tadıyorum. Sizler de bunun farkına varın. Olumsuzluklar her yerde olabilir. Eleştirmek yerine, bu olumsuzlukların önüne geçmek için çaba gösterin ve ilk önce kendinizden başlayın. Toplumsal birlikteliğin daim olduğu, şiddetin son bulduğu güzel günler göreceğiz. Hayallerimiz umut, umutlarımız gerçek ve gerçeklerimiz sonsuz olsun.' dedi. 

Görkem Uludüz sosyal medya takip için instagram.com/gorkemuluduz


Haber Kaynak : New Göktürk Dergisi - Kenan Yılmaz