İstanbul Eyüp ilçesi Göktürk Merkez Mahallesi İstanbul Caddesi Suvenue sitesi önünde bulunan özel bir bankaya ait ATM'de kart düzeneği bulundu. Kart mağduru durumu ancak hesabından para çekildikten sonra haberdar olduğunu, başkaların mağdur olmaması için polise haber vererek şikayetçi oldu.

Dışarıdan bakıldığında görülmesi mümkün olmayan aparatlar yerleştirilerek kart bilgilerinin kopyalanabildiğini söyleyen uzmanlar aynı zamanda şifre girilirken çıkan ses dosyasının da kayıt edildiği ve bu bilgilerin yurt dışında bu alanda uzmanlaşmış kişilere gönderilerek kartın kopyalanabildiğini açıkladı. 

Gönderilen dosyaların okunabilir ve kullanılabilir hale getirmenin 15-20 dolar gibi bir meblağ karşılığında halledebileceğini söyleyerek bunun sadece uzman kişiler tarafından yapılabileceğini ifade etti. Öte yandan şifre kullanılması konusunda da uyarıda bulunan uzmanlar, şifrenin tek elle girilmesi e diğer elle de girilen şifrenin kapatılması gerektiğini vurguladı. ATM'lere kamera da kurulduğunu söyleyerek, böylece kolay yoldan kart bilgilerinin ele geçirilemeyeceğini ifade etti.

Bankamatiklerde normalde görülmeyen ve alışılagelmişin dışında bir şey görülmesi durumunda polise haber veriniz.