Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın talimatlarıyla başlatılan çalışmalar sonrası orman vasfını yitiren 2B olarak tabir edilen arazilerin imar planları ve uygulamaları biterken, tapu tescilleri de yapıldı. Tapular, Göktürk Merkez Mahallesi Meydanı’nda düzenlenen törenle Başkan Remzi Aydın tarafından sahiplerine dağıtıldı. Mehter Takımı'nın konseriyle başlayan törende yaklaşık 800 kişinin tapularının hazırlandığını belirten Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, 10 vatandaşa temsili olarak tapularını takdim etti.

“UZUN ZAMANDIR BEKLEDİĞİMİZ ÖNEMLİ GÜN GELDİ”

Törende yaptığı konuşmada vatandaşları tapularına kavuşturdukları için mutlu olduğunu ifade eden Başkan Remzi Aydın şöyle devam etti;

“Anlamlı bir gündeyiz, hepimizin uzun zamandır beklediği önemli gün geldi. Ben de sizler gibi bugünü bekliyordum. Bugün yaklaşık 800 kişiyi ilgilendiren ve yaklaşık 900 dönümlük bir alanı ilgilendiren 2B diye adlandırdığımız alanların tapularının dağıtımını yapıyoruz.

10 arkadaşımıza tapularını burada vereceğiz ama bütün tapularımız hazır. Yapılması gereken her şeyi yaptık. Geç de olsa zor da olsa bitirdik”

2B Tapu teslim töreninde iş adamı Ferit Meriçten de 2B Arazi tapusunu Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın'dan aldı.


Tapu teslim törenini takip eden New Göktürk Dergisi imtiyaz sahibi ve genel yayın yönetmeni Kenan Yılmaz ''Törene katılan vatandaşlarla yaptığım görüşmelerde herkesin mutlu olduğunu gözlemledim. Umarım kısa sürede herkes 2B Arazi tapusunu alır ve kısa sürede Kentsel Dönüşüm çalışmaları Göktürk'te hızlı bir şekilde ilerler'' dedi.