Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi’nde görevli Göğüs Cerrahı Op.Dr.Kamil Furtun’un uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmesi, sağlık camiasını olduğu kadar hastalarını derinden üzdü. Göktürk Sağlık Ocağı yaşanan bu gelişme sonrasıdan bir günlük greve gitme kararı aldı. 30.000'den fazla kişinin yaşadığı Göktürk'te bir Hastane bile yokken vatandaş en yakın yer olan Eyüp'e gitmek zorunda kalıyor.


HASTALAR ŞOKE OLDU
Sabah saatlerinde Göktürk Sağlık Ocağı'na gelen vatandaşlar, iş bırakma eyleminden haberi olmadığını belirterek, "Daha evvelden haberim olsaydı gelmezdim. Canımız sıkıldı, grev varmış üzüldüm, döndüm eve gidiyorum" dedi. Sağlık ocağının kapısından dönen başka bir vatandaş ise, "Kimse yok, doktorlar yok. Grev yapmışlar, ben de şoke oldum. Herhalde yetkililer ilgilenir bu işi çözer ben birey olarak ne yapabilirim ki. Her zaman hastaneye gidip sıra almak çok zor. Aile hekimliği iyi bir sistem ama grev yapmalarına üzüldüm" diye konuştu.

ASM Çalışanları Geçen Hafta Türkiye Genelinde 3 Gün Grev Yaptı
ASM çalışanları yaptıkları basın açıklamasıyla Sağlık Bakanlığının tehditlerine boyun eğmeyeceklerini söyledi. Cumartesi günleri ASM'lerdeki nöbet dayatmalarını kabul etmediklerini ve nöbete gitmediklerini bildiren emekçiler, kendileri açısından bizzat Bakan tarafından hedef gösterildiklerini dile getirdi. Ankara Tabip Odası (ATO), Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik ve Dayanışma Sendikası ve Dev Sağlık-İş adına ortak açıklamayı yapan ATO Genel Başkanı Prof. Dr. Çetin Atasoy, birinci basamak sağlık hizmeti sunan yaklaşık 70 bin sağlık çalışanının tüm yurtta en uzun iş bırakma eylemi yapmak zorunda bırakıldığını söyledi. "Sağlık bakanlığı ASM çalışanlarına beş aydır hafta içi 40 saat çalışmaya ek olarak cumartesi günleri nöbet adı altında çalışmayı dayatıyor" diyen Atasoy, Hafta içi kendisine kayıtlı bebeğe aşı izlenimi yapan, hastasınının muayenesini yapan, köy köy gezen, evlerde hastasını ziyaret eden, entegre sağlık hizmeti verilen yerlerde gece gündüz demeden her hastaya bakan, tatillerde ölü muayenesi yapan birinci basamak sağlık çalışanına ek olarak cumartesi günleride gel çalış denildiğine vurgu yaptı.