Göktürk Özgecan Aslan Sağlıklı Yaşam ve Yürüyüş Parkurunda geçen akşam saat 20.30 sularında, parkurda yürüyüş yapan bir kadın vatandaşımız, otoyol kenarına park eden tır şoförü tarafından taciz edildiğini iddia etti. Akşam saati parkurun ıssızlığından ve bekçi olmamasından yararlanan şahıs pantolonunu çıkarıp iç çamaşırlı vaziyette taciz olayını gerçekleştirdi. 3 metre ötesine kadar yaklaşan çıplak tacizci ile mağdur arasında ince bir telden başka bir önlem olmaması kadın mağdur için büyük bir korkuya sebep oldu. Mağdur kadın olay sonrasında 15.04.2021 Perşembe günü Göktürk Polis Merkez Amirliğine giderek şikayetçi oldu.



Mağdur kadının Şikayet Tutanağı


GÖKTÜRK ÖZGECAN PARKINDA GÜVENLİK ÖNLEMLERİ YETERSİZ
Göktürk Özgecan Aslan Sağlıklı Yaşam ve Yürüyüş Parkurunun güvenliğinin 1600 metreden daha uzakta olmasından cesaret alan sapık, tellerin üzerinden atlayarak parkur alanına girmiş olsaydı bugün tüm Türkiye’nin konuştuğu bir olay yaşanmış olacaktı. 3200 metre uzunluktaki bir parkurda sadece parkur girişinde bulunan güvenlik görevlisinin, parkurun tamamında güvenliği sağlaması imkansızdır.




Göktürk Özgecan Aslan Sağlıklı Yaşam ve Yürüyüş Parkuru konum itibariyle otoyolun ve ormanlık alanın hemen bitişiğinde olan bu parkurda, can güvenliğinin kameralar ile sağlanması da imkansız, kaldı ki olayın gerçekleştiği yerde kamerada bulunmamakta. Yürüyüş Parkurunu kullananların can ve mal güvenliği ancak ve ancak parkurun çeşitli yerlerine güvenlik görevlisi yerleştirmekle sağlanabilecektir. Acı bir olayla Türkiye'nin adını duyduğu Özgecan Aslan kızımızın adının yaşatıldığı bir projede benzeri bir olayın yaşanmaması için gerçekçi önlemlerin hayata geçirilmesi gerektiği kanısındayız.


Haber Kaynak : New Göktürk Dergisi - Kenan Yılmaz