Göktürk Meydanı bundan 9 sene önce dönemin Eyüpsultan Belediye Başkanı İsmail Kavuncu’nun talimatı ile Göktürk Meydanı düzenlenmiş, çift yön olan cadde tek yöne düşürülüp, İETT Otobüs hatlarının güzergahı bir alt caddeye taşınıp Meydan’da oturma alanı ve Cafelere yer açılmıştı. 
( 24.09.2010 tarihinde basına çıkan haber www.internethaber.com/gokturk-meydani-champs-elysees-olacak )

Göktürk’e bir meydan yapmak isteyen İsmail Kavuncu’nun projesi sınıfta kalmıştı. Esnafın işleri düşüşe geçmiş, projeden kimse memnun kalmamıştı. 2014 yılında Eyüpsultan Belediyesi’ne Başkan seçilen Remzi Aydın Göktürk caddesinde düzenlemeler yapacağını vaat etmiş, hatta cadde esnafı ile Göktürk Kültür Merkezinde toplantı yapıp sorunlarını dinleyip Caddeyi tekrar eski haline getireceğini söylemişti.  
( 12.11.2014 tarihinde basına çıkan haber www.newgokturk.com/gokturk/gokturk-esnafinin-sorunlari-masaya-yatirildi )

Remzi Aydın, 5 senelik Başkanlık sürecinde maalesef bu vaadini yerine getiremeden görev süreci dolunca tekrar aday olarak gösterilmedi.2019 yılında Eyüpsultan Belediye Başkanlığına aday gösterilen Deniz Köken, Göktürk cadde esnafı ile yaptığı toplantıda bu konudan mağdur olan esnaf ve vatandaşları dinleyip, seçim sonrası cadde düzenlemesi yapacağının sözünü vermişti. Deniz Köken, seçim sonrası geçmiş dönemin eksiklerini ve yanlışlarını düzeltmek için yola koyularak birçok gereksiz ve masrafı ile Belediye yük olan çalışmaları durdurdu.

Göktürk Meydan’ı tekrar eski haline kavuşturup esnafın ve vatandaşların sıkıntılarına çözüm için çalışmalara başladığını göstermiş oldu.