31 Mart yerel seçimlerinde Göktürk Mahallesi muhtarlık seçimini Seval Kızılateş kazandı.



New Göktürk Dergisi kurucusu ve sahibi Kenan Yılmaz '' 31 Mart 2019 yerek seçimlerinde Göktürk Mahallesi muhtarlık görevine seçilen Seval Kızılateş'i tebrik ediyor, semtimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz.'' dedi
 

Göktürk Mahallesi Muhtarı Seval Kızılateş kimdir? 

Göktürk Mahallesi'nin Kadın Muhtar Adayı Seval Kızılateş Anadolu’nun dört bir yanında bankacı olarak görev yapan Halit Yalçınkaya ve onu bu yolculuğunda yalnız bırakmayan Latife Yalçınkaya’nın üç evladından birisi. Evli ve iki erkek çocuk annesi olan Kızılateş, İktisat Fakültesinden mezun olduktan sonra BEDAŞ Genel Müdürlüğü bünyesinde 20 yıl çalıştı. Çalışma dönemi boyunca çeşitli eğitim ve seminerlere katıldı, emekli olduktan sonra bir çok dernek ve STK'larda gönüllü olarak görev aldı. Turgut Özal Ortaokulu Okul Aile Birliği'nde halen görev almaktadır.

Göktürk’te hızlı bir yapılaşmanın olduğu, dışarıdan devamlı olarak göç aldığı ve bunların sonucu olarak da toplumsal sorunlara neden olduğunu gözlemleyen Seval Kızılateş, bu sorunların ancak örgütlü çalışmalarla çözüm bulacağını düşünerek Göktürk’te bulunan dernek ve kuruluşlara katılmıştır. Göktürk’te yaşanan sorunları planlı olarak ve dinamik bir ekip çalışmasıyla çözeceğine olan inancından dolayı 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde muhtar adayı olmaya karar verdi. Bu düşünceyle KA.DER (Kadın Adayları Destekleme Derneği ) ve Altınbaş Üniversitesi’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği “Şirin Tekeli Yerel Yönetimler Akademisi” programına katılmış ve üç aylık eğitimi başarıyla tamamlayıp bu alanda yetki sertifikasını almıştır.