Göktürk Mahallesi Muhtarı ve geçmiş dönemlerde muhtarlık görevi yapan kişiler hakkında detaylı bilgileri sizlerle paylaşıyoruz.

1960 - 1983  Bahri Tontaş
1983 - 1989 Muhittn Şabanlı
1989 - 1994 Mustafa Gül
1994 - 2004 Münevver Tontaş
2004 - 2019 Nuri Şengül

Göktürk Mahallesi tarihçesi
Göktürk, İstanbul'un Avrupa Yakası'nda bulunan Eyüpsultan ilçesine bağlı 28 mahalleden biridir. İdari sınırlarına bakıldığında doğusunda ve güneyinde Kemerburgaz Mithatpaşa mahallesi; kuzeyinde Odayeri; batısında ise Pirinççi mahalleleri ile komşudur.

1958 yılına kadar adı Petnahor olan beldenin ismi bu tarihte devlet tarafından “GÖKTÜRK” olarak değiştirilmiştir. Petnahor ismi Rumca kökenli olup, “Horozlu Köy” anlamına gelmektedir. Yörenin en yaşlıları bu köyde çok eskilerde bolca horoz çiftliği bulunduğundan bu isim konmuştur. Göktürk semtinin eski eserlerinden olan, 1605 yılında Darusade Ağası Hacı Mustafa Ağa tarafından yaptırılan cami ve çeşme ile mahallenin ambleminde yerini bulan ve sembolleşen 711 metre uzunluğunda ve 25 metre, yüksekliğinde 2 katlı tarihi su kemerleri bulunmaktadır. Göktürk mahallesinde bulunan su kemerlerinin çok az bir bölümü eski roma temeli üzerine oturtulmuş olmasına rağmen tümü Osmanlı eseridir. Mimar Sinan tarafından eski temeller üzerine yaptırılan su kemerleri, 1563 yılında sel felaketinden sonra yine Mimar Sinan tarafından tamir edilmiştir. Göktürk Mahallesi daha önceki yıllarda köy statüsünde iken 1994 yılında Belde Belediyesi olmuş olup 2009 yılında kapatılıp, Eyüpsultan ilçesine bağlanmıştır. Göktürk Mahallesi doğal güzelliği bakımından çok değerli ve zengin bir yapıya sahiptir. Sık orman dokusunun yanı sıra, su kaynakları yönünden de çok zengindir. Semt içinde toplam 20 tane irili ufaklı içme suyu kaynakları bulunmaktadır.