Seval Kızılateş kimdir?

Göktürk Mahallesi'nin Kadın Muhtar Adayı Seval Kızılateş Anadolu’nun dört bir yanında bankacı olarak görev yapan Halit Yalçınkaya ve onu bu yolculuğunda yalnız bırakmayan Latife Yalçınkaya’nın üç evladından birisi. Evli ve iki erkek çocuk annesi olan Kızılateş, İktisat Fakültesinden mezun olduktan sonra BEDAŞ Genel Müdürlüğü bünyesinde 20 yıl çalıştı. Çalışma dönemi boyunca çeşitli eğitim ve seminerlere katıldı, emekli olduktan sonra bir çok dernek ve STK'larda gönüllü olarak görev aldı. Turgut Özal Ortaokulu Okul Aile Birliği'nde halen görev almaktadır.

Göktürk’te hızlı bir yapılaşmanın olduğu, dışarıdan devamlı olarak göç aldığı ve bunların sonucu olarak da toplumsal sorunlara neden olduğunu gözlemleyen Seval Kızılateş, bu sorunların ancak örgütlü çalışmalarla çözüm bulacağını düşünerek Göktürk’te bulunan dernek ve kuruluşlara katılmıştır. Göktürk’te yaşanan sorunları planlı olarak ve dinamik bir ekip çalışmasıyla çözeceğine olan inancından dolayı 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde muhtar adayı olmaya karar verdi. Bu düşünceyle KA.DER (Kadın Adayları Destekleme Derneği ) ve Altınbaş Üniversitesi’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği “Şirin Tekeli Yerel Yönetimler Akademisi” programına katılmış ve üç aylık eğitimi başarıyla tamamlayıp bu alanda yetki sertifikasını almıştır.

PROJELERİ

Mahalle Meclisleri : 36.811 nüfuslu, 233 sokaktan (yaklaşık 120 site) oluşan mahallemizde sizlerin seçtiği sokak temsilcilerinden oluşan "Mahalle Meclisi" ile birlikte her konuda ortak akılla çözüm sağlamak.

Yeşil Bir Göktürk : Çevresi ormanlarla çevrili olmasına rağmen yeşil alanları az olan mahallemize daha fazla yeşil alanlar kazandırmak için mevcut parkların yenilenmesi, daha işlevsel duruma getirilmesi, halkın dinlence ve spor ihtiyaçlarını karşılayacak nitelikli yeşil alanların artırılmasına yönelik belediye ve ilgili kurumlardan talep ve takip etmek.

Spor ve Sosyal Tesisler : Büyük siteler dışında gençlerin ve çocukların spor yapabileceği açık ve kapalı spor tesisi mahallemizde yok denecek kadar az durumdadır. Bu konuda büyük ihtiyaç duyulduğunu belediye ve ilgili kurumlara duyurmak.

Dayanışma ve Burs Temini : Mahallemizde ihtiyacı olan öğrencilere burs ve diğer ihtiyaçlar için mahalle sakinlerimiz arasında "Kardeş Aile" uygulamasını, öğrencilerin ders başarılarını artıracak "Ücretsiz Destek Eğitimleri" ve ev kadınlarına yönelik olarak "Sabit Organik ve Kadın El Emeği Pazarı" uygulamalarını hayata geçirmek.

Giyim Bankası : İhtiyaç fazlası kıyafetlerin elden geçirilerek ihtiyaç sahiplerine bedelsiz olarak ulaştırılmasını sağlamak. Açık Kütüphane : Mahalle sakinleri arasında ücretsiz kitap alışverişinin sağlanması.

Okul İhtiyacı İçin Farkındalık Yaratılması : Nüfusu 40 bine yaklaşan mahallimizde devlet okullarının yetersiz olması halkımızın eğitim talebine cevap verememektedir. Bu nedenle vakit geçirmeden 2 İlkokul, 1 Ortaokul, 1 Meslek Lisesi ile 1 Özel eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi için ilgili makamlar nezdinde girişimde bulunulması.

Trafik, Ulaşım ve Otopark Sorunların Çözülmesi : Mahallemizde cadde ve sokakların trafik akışının rahatlıkla sağlanması yetersiz durumdadır. Ayrıca toplu taşıma sefer sayılarının artırılması, durakların korunaklı hale getirilmesi gerekmektedir. Otopark alanlarının yeterli olmaması araçların yol kenarlarına ve kaldırımlara park edilmesi hem araç hem de yaya trafiğinde sıkışıklık ve aksamalara yol açmaktadır. Trafik akışını rahatlatacak yer altı otoparkları, katlı otopark ve uygun yerlerde açık otopark alanları oluşturma projeleri için gerekli kamuoyunun sağlanması.

Altyapı ve Sokakların yenilenmesi : Mahallemizde sokakların çoğunda kanalizasyon, yağmur suyu kanallarının ihtiyaca cevap vermemesi, aşırı yağmurlarda tıkanma ve taşma şeklinde sorunlar çıkmakta, bazı evlerde ve dükkanlarda su baskınına yol açmaktadır. Sokakların çoğu yeniden asfaltlama yapılması, kaldırımların yenilenmesi gerekmektedir. Ayrıca sokak ve parklarda ışıklandırma yetersizliği güvenlik açısından sorun yaratmaktadır. Mobese kameralar konulmalı ve asayiş kontrol edilmelidir.

Mavi Kapak, Tekerlekli Sandalye : "Engelleri aşalım, hayatı paylaşalım" projesini başlatmak ve ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara ulaştırmak.

Yer Altı Çöp Konteynırları : Çöp ve atıkların toplanmasında öncelikli olarak "çevre ve insan" ilkesini benimseyerek, bu ilkeyle mevcut çöp toplama sisteminin tamamen modern bir şekilde yeraltına alınmasıyla kötü çöp görüntüsünün ortadan kalkmasına vesile olmak.

Üstü Park, Altı Otopark : Nüfusun her geçen gün arttığı mahallemizde, dar sokaklarda araçların iki taraflı park edilmesi hatta kaldırımlarda yürüyecek yer kalmaması yayaların, çocuklu ebeveynlerin ve engelli vatandaşlarımızın rahatça hareket etmesini engellemektedir. Yaşanan bu sorunu çözmek için üstü park, altı otopark projesini hayata geçirmek için gerekli çalışmalar yapmak, ilgili mercilerle koordinasyon sağlamak.


Göktürk Mahallesi'nin Kadın Muhtar Adayı Seval Kızılateş

Sosyal Medya Link : www.facebook.com/Seval-Kizilates