Göktürk'lü anneler Kemer Hill Sitesinde çocuk istismarı konusunda bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıya Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, sanatçı Ragıp Savaş ve eşi Fadime Savaş, tiyatro oyuncusu Selda Özbek Orpak, eğitimci Zerrin Sütçü, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi uzman pedegog Rüya Meydancı, Pedegog Tansu Oskay, Göktürk'te çocuk istismarına sessiz kalma etkinliğini organiza eden Sibel Aya Ataman ve Hacer Kuş, New Göktürk Dergisi’nden Ümit Öner  ,Kenan Yılmaz ve Göktürk’lü anneler katıldı.



Sibel Aya Ataman başlattığı 'Çocuk Susar Sen Susma,istismara Sessiz Kalma' etkinliğinden bahsetti. 23 Nisan'a kadar on gün boyunca Göktürk Caddesi girişinde çocuk istismarı halkı bilinçlendirmek için yaptıkları eylemden aldıkları güzel tepkileri dile getirdi.  Basında çocukları bilinçlendirecek yazılara bilgilere daha fazla yer verilmesini istiyoruz.  Yönetmen Zeynep Günay bir video hazırlayarak sosyal medya'da etkinliğimize destek olacağını söyledi. Eğitimci Zerrin Sütçü slayt gösterisi eşliğinde konuyla alakalı bilgilendirme sunumunu gerçekleştirdi. 


Eğitimci Zerrin Sütçü
Zerrin Sütçü,  Çocuklarımızı sınav maratonundan çıkartıp, spora sanata ve bilime yönlendirmeliyiz. Mağdurla çok uğraşıyoruz, oysaki konsantre olmamız gereken tacizcidir. Dışarıda izlediğimiz olayları bizde dile getirmeliyiz. Bütün çocuklar yetişkin olarak bizlere emanet. Belediyeler gazetelerinde otobüs duraklarında bilinçlendirme afişleri ve seminerler düzenleyebilir, bu konuda uzman ekiplerle çalışabilirler. Mağdur çocukların kendilerini ifade edecekleri spor sanatla uğraşmaları hayata geri dönmelerini sağlar. Hukuki olarak talebimiz iyi hal olmamalı meslekten men edilmeli. internet ,tv ve sosyal mecralardan cinsel taciz tuzaklarının önüne geçmeliyiz. Animasyonla filmleriyle çocukları tacize karşı uyarmalı korkutmadan kamu spotları hazırlamalıyız. Fen derslerinde üreme konusu geçtiğinde, cocukları bu konularda eğitmeliyiz. Cinsel istismara ve tacize dur demek icin 5 dalda çözüm üretmeliyiz, bunlar ; Belediyeler , Hukuk,  Aile , Toplum ve Egitim.



Ragıp Savaş 
Toplumda bu konuyu konuşamamak çok büyük bir eksiklik. Bunun sanatla telafi edilmesi mümkün. Olay yaşanmadan önce destek olmalıyız. Farkındalık yaratmalıyız. Çocukların tacizin ne olduğunu öğrenmesi gerekiyor. Göktürk Kültür merkezinde uzman pedegoglar eşliğinde tiyatrolar düzenleyebiliriz. Ben okullarımı ticari amaç için açmadım. Bende kendi çapımda çocuklara ve yetişkinlere hizmet vermeye çalışıyorum. Bizde okulumuzla bu projeye destek vermeye gönüllü olarak hazırız.

Hakan Buruk
Her şeyi devletten bekleyemeyiz. Belediyemiz hep bizlere hep destek oldu. Eyüp Belediyemizim bu topluluğu destekleyeceğinden eminim. 8 senedir buradayım. 250 tane çocuğumuz var. Sadece istismar konusunu değil birçok şey yapabiliriz. Seminer yeri ayarlanabilirse spor camiasından futbolcu arkadaşlarımızı ayarlayabiliriz



Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın
375 bin çocuğumuz var kendimi böyle görüyorum. Konu çok kadim bir sorun. Belki bunların olması ilahi sır, bizlere düşen olumsuzlukları yaşatmamak minimize etmektir. Bende 23 yıllık avukatım. Yasalarda bu konuda gerçekten eksik yok. Uygulamada ailelerin isteklerine göre hareket ediyorlar.  Gençlere özel önem vereceğimi spora sanata destek olacağımı belediye başkanlığına aday olduğum dönemde bahsetmiştim ve uyguladık ve bu konuda başbakanımızdan ödül aldık. İstanbul’da spora en fazla destek olan belediye biziz. Turnuvalara, kültür ve sanat aktivitelerde inanılmaz işler yaptık. Göktürk'te son derece modern bir kültür merkezi yaptık. Sosyal destek hizmetleri müdürlüğü gençlik ve spor müdürlüğü kurduk. Bunun bir ayağıda aileler, gönüllü hareketler. Sizin çabanız çok anlamlı, her zaman yanınızda oluruz. Kültür spor alanlarımızı tahsis ederiz. Benim bir kaygım var, bu konuyu hangi dilde hangi üslupla anlatmak lazım. Geleneklerimizden koptuk. TV’lerdeki diziler reklamlar reyting uğruna sübliminal mesajlara yer veriyor, bu tarz yayınları izlemeyerek tavrımızı koymalıyız, projelerinize şartsız açığım.