İçişleri Bakanlığı trafikte yayaların geçiş üstünlüğüne yönelik yeni bir uygulamayı daha hayata geçiriyor. Artık ışıksız yaya geçitlerinde kırmızı çizgiler de yer alacak. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "30 Mart'ta kırmızı çizgimizi çekiyoruz" dedi, hazırlıklar başladı. Yaya geçitlerindeki çizgilerin kırmızıya boyanması ile yaya önceliğine bir kez daha dikkat çekilecek.

Uygulama kapsamında Eyüpsultan ilçesi Göktürk mahallesi Nejat Sabuncu İlkokulu öğrencileri Öğretmenleri ile birlikte, Eyüpsultan İlçe Milli Eğitim Müdürü Alper Asım Özer, Göktürk Polis Merkez Amiri Onur Gürses katıldı.

Trafiğin kırmızı çizgisi yayalar
"Öncelik hayatın, öncelik yayanın" sözleri ile başlayan trafikte yaya önceliği seferberliği yeni bir uygulamayla devam ediyor. Işıksız yaya geçitlerindeki orta şeritler sembolik olarak kırmızıya boyanacak. Böylece sürücülere ''Yaya önceliği kırmızı çizgimizdir'' mesajı verilecek. Yaya geçitlerindeki "kırmızı çizgi" uygulaması ile birlikte trafik denetimleri de artırılacak.

Projeye miniklerden de destek geldi
İçişleri Bakanlığı'nın "Yayalar kırmızı çizgimiz" projesine miniklerden de destek geldi. Eyüpsultan Göktürk mahallesi Nejat Sabuncu İlkokulu öğrencileri, okulları önünde yer alan yaya geçidi orta şeritlerini sembolik olarak kırmızıya boyayarak sürücülere mesaj verdi. Eyüpsultan İlçe Milli Eğitim Müdürü Alper Asım Özer de çocukları yalnız bırakmadı.

Alper Asım Özer yaptığı açıklamasında ''Kırmızı Çizgi etkinliği kapsamında çocuklarımızla birlikte trafikte yaya önceliği için farkındalık oluşturmak adına ışıksız yaya geçitlerindeki orta şeritleri çocuklarımız ile birlikte sembolik olarak kırmızıya boyadık. Yaya önceliği kırmızı çizgimiz.' dedi. 


Haber Kaynak : New Göktürk Dergisi - Kenan Yılmaz