GÖKTÜRK'E YERALTI OTOPARKI GELİYOR
Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın 'Göktürk'ümüzün trafiğini rahatlatacak, çevre görüntüsünü düzeltecek yeraltı otoparkı yapacağız.' dedi. Konuyla alakalı detayları ve  bilgileri çok yakında New Göktürk okurlarımıza paylaşacağız.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın konuşmasına şöyle devam etti.
CAMİLER KÜLLİYEYE DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR
Camilerimizi sadece ibadet yeri değil de külliyeye dönüştürerek gerek Göktürklülerimiz gerekse ziyeretçilerimiz için daha kullanışlı hale getireceğiz.

GÖKTÜRK 2B PLANI ONAYLANDI
Göktürk yerleşmesinin dış cephesinde düzenleme yapılıyor. 2B yasası olarak bilinen yasa tasarısı yani orman vasfını yitirmiş arazilerle ilgili düzenlemeler tamamlanıyor. Göktürk 2B planı İBB Meclisinde onaydan geçti. Artık hak sahipleri tapularını alabilecek.

2 KAT İMAR ZORUNLULUĞU 4 KATA ÇIKARILDI
İstanbul imar yönetmeliğinde vatandaş en fazla 2 kat iskan edebiliyordu. Yeni planlanan imar yönetmeliğinde 2 kat sınırlamasını kaldırdık. 2 kat imar zorunluluğunu 4 kata çıkardık. Artık tapu sahiplerine 4 kata kadar imar hakkı tanıyoruz.

500 METRE KAREDEN BÜYÜK ALANLARA KAMERA ZORUNLULUĞU
Güvenlikle ilgili nasıl katıkı sağlayabiliriz diye 500 metre kare büyük yeni yapılacak inşaatlarda dış güvenlik kamera kaydını zorunlu hale getirdik. Eyüp ilçe sınırları içerisinde toplam inşaat alanı 500 m2 den büyük yerlere kamera zorunluluğu getiriyoruz.