Eyüpsultan Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından organize edilen ve her Perşembe günü saat 20:23'te Facebook üzerinden canlı yayınlanan Eyüpsultan'da Gündem programında yapılan faaliyetler konuşulurken, vatandaşların soruları da cevaplandırıldı.

Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın konuk olduğu ve sosyal medya üzerinden gelen soruların cevaplandığı programda, sağlık alanındaki yatırımlara da değinildi.

Sağlık alanında Eyüpsultan ilçesinin iki temel sorunu olduğunu söyleyen Başkan Remzi Aydın, “Bir tanesi hastane ihtiyacımız ve diğeri de mevcut aile hekimliklerimizin fiziki koşulları” dedi.

Hastane konusunda adaylık sürecinde vaatte bulunduğunu hatırlatan Remzi Aydın, “İlçemize iki tane hastane kazandıracağız demiştik, bu anlamda somut adımlar attık. Bir tanesi Kemerburgaz'da bir tanesi de Akşemsettin'de olmak üzere iki tane hastane yatırımını Sağlık Bakanlığımız 2018 yatırım programına aldı” diye konuştu.

Başkan Remzi Aydın, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bunun ödeneği de var. Prosedürü başlatıldı, hatta Ankara'dan bakanlığın yazdığı bir yazı bana geldi. İnşallah bu sene temel atılacak şekilde bu çalışmaların başlatıldığını belirtmek isterim. İnşallah biri 150, biri 200 olmak üzere iki tane 350 yataklı iki hastanemizi ilçemize kazandıracağız. Bunun mutluluğunu, heyecanını yaşıyorum.

İkincisi ise, malum yeni sağlık sistemimizde her bir mahallemizde yaklaşık 4 bin kişiye bir aile hekimi bakmakla yükümlü. Aile hekimlerimiz ilçemizin muhtelif yerlerinde hizmet vermeye çalışıyorlar. Bunların bir kısmının şartlarının yeterli olmakla beraber birçoğu yetersiz şartlarda çalışıyor. Yerleri dar ya da fiziki koşulları yetersiz.

Dolayısıyla gerek Sağlık Bakanımızın verdiği talimatla gerekse İlçe Sağlık Müdürümüzün yaptığı çalışmayla, özellikle dün gece geç saate kadar bu çalışmamızı bitirdik. Mahallelerimizde 12 noktaya yeni Aile Sağlığı Merkezleri yapılmasını kararlaştırdık. Bunu Sağlık Bakanlığımızla yapacağız.

Bir kısmında Bilgi Evlerimiz olacak, bir kısmında sadece Sağlık Müdürlüğünün yaptığı Aile Sağlığı Merkezleri olacak. Bu yeni yerlerle beraber ilçemizde artık Aile Hekimlerinin fiziki koşulları tartışma konusu olmaktan çıkacak”

12 ADET AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ YAPILACAK
“Son derece modern ve tip projelerle oluşan prefabrik, sağlam, konforlu, teknolojik anlamda eksikliği olmayan, Sağlık Bakanlığının öngördüğü standartlarda hizmet vermeye elverişli olan binalar oluşturacağız” diyen Başkan Remzi Aydın, “Bunları çok kısa süre sonra birer birer göreceğiz. Kararlaştırdığımız, üzerinde mutabakata vardığımız yerleri saymam gerekirse Göktürk, Yeşilpınar, Düğmeciler, Topçular, Esentepe, Silahtarağa ve Güzeltepe’de birer adet, Çırçır, Karadolap ve Emniyettepe'de ikişer adet olmak üzere toplam 12 yeni Aile Sağlığı Merkezimizi inşallah 3 veya 4 ay gibi çok kısa bir süre içerisinde ilçemize kazandıracağız” dedi.

“BÜTÜN HEMŞEHRİLERİMİZ GÖRECEK”

Eyüpsultanlılara seslenen Başkan Remzi Aydın, “Bütün hemşehrilerimiz görecek ki evlerine daha yakın noktalarda ve uygun fiziki koşullarda hizmet alacaklar” diye konuştu.