Göktürk ve Kemerburgaz da her iki akşam da bir yayılan gaz kokusundan dolayı bölgede oturan vatandaşlar şikâyetçi. İnsanlar ölüme itiliyor bu çöp yanığı kokularıyla. Camlarını açamıyor, Vatandaşlar artık taşınacağını söylüyor. Yaşamın bu kadar yoğun olduğu bir yerde neden çöp atık yakma tesisleri var? 

Neden Göktürk Halkı  kansere maruz bırakılıyor? 
Binlerce insanın canı söz konusu, milyon çeşit kanser riski taşıyan gazları solumaya mahkûm bırakılıyoruz. Bu tarz çöp atık yakma tesisleri yaşam alanlarının dışlarına alınması gerektiğini düşünüyoruz.

Göktürk Halkı 2009 yılından beri protesto gösterileri, toplantılar, yetkililere yazdıkları mektuplarla şikâyetlerini dile getiriyorlar. Neredeyse hergün gaz kokusu ve çöp kokusu hakkında şikayet mailleri alıyoruz. 16 milyonluk megakent olan İstanbul’un çöpünün Göktürk’te işlenmesi kabul edilebilecek bir şey değil. Kokunun giderilmesi için yetkililer artık bir şeyler yapmalı. 

İSTAÇ Odayeri 1994’te Göktürk küçük bir köyken ve İstanbul’un çöpü çok daha azken devreye girdi. Ama hesapsız kitapsız bir şehir planlaması ve bol keseden verilen imar izinleriyle yeşil Göktürk beton kente dönüştürülünce çöplük ve siteler neredeyse iç içe yaşar olduk.

Göktürk Odayerinde ki tesisin kapanması şimdilik söz konusu değil, çözüm olarak İstanbul’un çöplerinin yerleşim olmayan alanlara taşınması ve o bölgelerin de imara ve yeni yerleşime açılmaması gerekir.