İlk olarak kendinizden kısaca bahseder misiniz?
Ben hayatı tutkulu yaşayanlardanım, heyecan nereye ben oraya. Çocukken kurmaya çalıştığım müzik grubunun kendimi keşfetmemde çok büyük rolü var. İçimdeki tutkuyu, adrenalin sevgisini, duygusal yanlarımı, değer yargılarımı ortaya çıkarttı ve bir çok konuda kendimin farkına varmamı sağladı.
Dışarıda oynarken bile yağmursa yağmur, çamursa çamur çocukluğumun hakkını verdim hep isteklerimin, hayallerimin peşinden gittim, hiç pes etmedim. Müzik sektörüne çok daha önceden girebilirdim ama kendimi hazır hissetmiyordum. Hiç bir şeyi oldu da bittiye getirmemişimdir. Bir şey yapıyorsan en iyi şekilde yapmaya çalış anlayışına sahip olduğum için hemen eğitim sürecine giriştim. Sevgili duayen Haldun Dormen hocam ve Başay Okay'dan oyunculuk eğitimi aldım. Bunlara paralel olarak Show Tv'de yayınlanan "Aşkımızda Ölüm Var" dizisinde şu sıralar Türkiye'nin en iyi kadın oyuncularından diyebileceğimiz sevgili Beren Saat'in sevdiği üniversitleli genç rolünü üstlenirken, Devlet Tiyatrolarında bir çok müzikli oyunda üç yıl oyunculuk yaparak eğitimimi pekiştirdim. Hemen sonrasında çekilen uzun metrajlı "Ortak" adlı sinema filmindeki karakterim ve yüz yirmi bölüm rol aldığım Fox Tv 'nin sevilen dizisi "Dinle Sevgili" benim için çok keyifli işler oldu.
Haliç Üniversitesi konservatuarında Nilgün Onat, Şehnaz Rizeli, Alaeddin Yavaşça gibi usta isimler ile Türk Müziği eğitim sürecimi tamamladım. Bu sırada yaptığım şarkılar yüzü geçmişti. Artık bestelerimi dinleyicilere ulaştırma heyecanı beni iyiden iyiye sarmışken başarılı prodüktör Berkan Kaya ile çok iyi dost olduk, onun müzikal vizyonu ile benim müzik ve sahne adına atmış olduğum temellerin üzerine birlikte katlar çıktık. Hayallerimi gerçekleştirmek üzere kenetlendik ve Haydi Dans albümünü yapmaya karar verdik. Eğitime doyamayan ben halen Haliç Üniversitesinde yüksek lisans eğitimime devam ederken bir yandan MBA için araştırmalara başladım:) 



Hayatınızda olmazsa olmazlarınız nelerdir?
Ailem, beni ben yapan hayallerim ve tabi ki müzik olmazsa olmaz. 
Albümünüz "Haydi Dans" nasıl oluştu? Bize biraz bu süreçten bahseder misiniz?
"Haydi Dans" albümüm hayata gözlerimi açtığım andan bugüne yaşadığım bir çok maceramı anlattığım bir hikaye. Aynı zamanda bugüne kadar biriktirdiğim duygularımı yansıtıyor. Yani hazırlık süreci çok uzun :) Bu hikayenin senaryosunu toparlamamız ise stüdyoda çok keyifli iki yıl geçirmemizi sağladı. Haydi Dans albümünün müzik direktörü ve prodüktörü Berkan Kaya. İnanılmaz bir müzik ruhuna ve disiplinine sahip. Yugoslav damarı tutumu tam tutanlardan, Dokuz şarkının düzenlemesi Berkan'a ait. Ben müziğimde; kendime ait bir sound, bir tarz olmasını ve bir şarkım çalmaya başladığı andan itibaren bu Faruk Emre şarkısı diye ayırt edilmesini istiyordum. Bu isteğimi sağlayabilmek adına 7 ay sadece dünya müziğinin geldiği son noktayı analiz ettik, trend olan tarzı benimle örtüştürüp bir Faruk Emre sound'u oluşturduk ve içimizdeki müzik aşkına Haydi Dans dedik. 
Albümde ikinci sırada olan "Gururumu Alt Ettim" şarkımı ise çok sevdiğim dostum Emirhan Cengiz düzenledi. Bu şarkımda albümde dikkat çekenler arasında tabi bunda Emirhan'ın rolü büyük. 
Müzikteki en önemli şeyin takım çalışması olduğuna inanıyorum, biz bu ruhu yakaladık. Bu yüzden sırtımı rahatça ekibime yaslayabiliyorum. Ekipteki herkes işinin ehli kişiler,hepsi alanının en iyisi, yani yapmam gerekenden başka hiçbir konu ile uğraşmak zorunda kalmıyorum, işime tam konsantre olabiliyorum.
Müzikteki hedefleriniz nelerdir?
Tabiki kalıcı olabilmek ve gelecek nesiller için bir rol model olabilmektir. 

Yeni projenizden bizlere biraz bahseder misiniz?

Yine çok şanslıyım! Çünkü; Türkiye ve dünya çapında çok başarılı, çok özel müzisyenler var hayatımda. Tam bir yıldır yeni single için Nurettin Çolak, Levent Lodos ve Berkan Kaya ile titiz bir çalışma içerisindeyiz, artık son dokunuşlar diyebilirim. Bu yıl için dört şarkı hazırladık yine özel olduğunu düşündüğümüz bir sound oldu. En kısa zamanda sırasıyla müzik marketler ve dijital platformlardaki yerlerine ulaştırmak istiyoruz. 

Göktürk hakkında neler düşünüyorsunuz?
İlk aklıma gelen şey huzur, sanki bir tatil beldesi. Bir sanatçının sanatını yaratabilmesi için ihtiyaç duyduğu dinginliği, sakinliği ve pozitif enerjiyi sağlayan çok tatlı bir yer Göktürk. Bununla beraber benim gibi hayatı dolu dolu yaşamayı seven insanları da bir çok aktivite imkanı ile tatmin ediyor. Bütün bu güzelliklerin yanı sıra bir an önce çözüme kavuşturulması gereken sorunları da var.
Örneğin; bu bölgede yaşayanların hayatını riske atan hafriyat kamyonları ve çok sık gerçekleşen elektrik kesintileri. Yine de bütün bunlara rağmen Göktürk benim için hayatımı sürdürmek istediğim en özel yerlerden biri. 
Faruk Emre olarak Göktürk'de yapmayı hedeflediğiniz bir proje var mı?
Çok yakında sürprizlerimiz olabilir.:)

Sizce başarının altın kuralı nedir?
Bence başarının bir tane altın kuralı yoktur, başarı bir çok unsurun birleşmesi ile geliyor, ancak en önemlisi zorluklar karşısında yılmayarak, motivasyonu kaybetmeden hayata pozitif yönden bakabilmektir. Bu nedenle sevgili yaşam koçum Gürhan Öztürk ile yaptığımız çalışmalar çok faydalı oldu. Az önce belirttiğim gibi benim işimde her şeyden önce güvenilir bir ekibe ihtiyaç vardır. Kendimi böyle bir ekip ile çalıştığım için çok şanslı hissediyorum. Başarıya ulaşmak için çok çalışmak gerektiğini söylemiyorum bile :)

Son olarak eklemek istedikleriniz nelerdir?
Siz New Göktürk ekibine çok teşekkür ediyorum. Şarkılarım ve bana dair her şey için dileyenler sosyal medya hesaplarımdan bana ulaşabilirler.