Eyüpsultan’da Sokak Hayvanları Yalnız Değil sosyal sorumluluk projemize istinaden Kemerburgaz’da 1 Nisan 2017 tarihinde açılan sokak hayvanları kliniğimizin de katkılarıyla Ocak-Eylül tarihleri arasında 2943 köpek ve 2987 kedi rehabilitasyonu yapılmış 205 sokak hayvanı sahiplendirilmiştir.

Veteriner İşleri Müdürlüğümüzün yoğun çalışmalarına rağmen, başta Göktürk ve Kemerburgaz mahallemiz olmak üzere Akpınar, Odayeri, Işıklar, Pirinçci, Ağaçlı, Çiftalan, İhsaniye ve ilçemiz genelinde başıboş köpek popülasyonu İNSAN VE ÇEVRE SAĞLIĞINI TEHDİT eder boyutlara ulaşmıştır.

2007, 2009 ve 2010 yıllarında ilçemizde meydana gelen KUDUZvakaları ve KARANTİNA tedbirleri ile 2017 yılı 9 ayında Eyüpsultan ilçe genelinde ısırılma sayısının 1000 vakaya ulaşmış olması ve bu durumun ulusal kanallarımıza dahi yansıyacak boyutlara varması, halkımızın huzurunu bozarak panik ve endişeye sebep olmuştur.

Başta Göktürk ve Kemerburgaz mahallelerimiz olmak üzere Akpınar, Odayeri, Işıklar, Pirinçci, Ağaçlı, Çiftalan, İhsaniye ve ilçemiz genelinde İNSAN VE ÇEVRE SAĞLIĞINI TEHDİT eder boyutlara ulaşan başıboş köpek popülasyonu EYÜPSULTAN’DA HER CAN KIYMETLİDİR şiarıyla;

5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu

5393 Sayılı Belediye Kanunu

1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu

5996 Sayılı Veteriner hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu

5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu 4/g maddesi

6343 Sayılı Veteriner Hekimliği Mesleğinin İcrasına, Türk Veteriner Hekimleri Birliği ile Odalarının Teşekkülüne Dair Kanun

2872 Sayılı Çevre Kanunu

Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliği

Kuduz Hastalığından Korunma Ve Kuduz Hastalığı ile Mücadele Yönetmeliği

İl Hayvan Sağlık Komisyon Kararları

Kaymakamlık Makamı Emir ve Talimatları

Kurumlarla yapılan protokoller

Doğrultusunda İlçe genelinde başıboş köpekler Veteriner İşleri Müdürlüğümüzce toplanarak İstanbul Büyükşehir Belediyemiz Kısırkaya Barınağına götürülecektir.

Toplanan tüm köpekler, EYÜPSULTAN’DA HER CAN KIYMETLİDİR şiarıyla kayda alınarak, kuduz aşılamaları, iç ve dış paraziter uygulamaları, hasta olanların tedavileri ve kısır olmayanların kısırlaştırmaları ve mikroçipleri yapılacaktır. Köpeklerin tamamı mikroçip taramasından geçirilerek orijinleri belirlenecek ve ilçe dışı orijinleri saptananlar ilgili bölgelere gönderilecektir.

İNSAN VE ÇEVRE SAĞLIĞINI TEHDİTunsuru taşımayan köpekler, Kurumumuzca uygun görülen sayıda, Kurumumuzca uygun görülen adreslere bırakılarak kayıtlanacak ve başka başıboş hayvanların bölgede bulunmasına müsaade edilmeyecektir.

KAMUOYUNA SAYGIYLA DUYURULUR