Göktürk Nejat Sabuncu İlkokulu'nda Eyüp Belediyesi katkılarıyla geleneksel satranç turnuvası düzenlendi. Bu yıl 2'ncisi düzenlenen turnuvaya Eyüp genelinde okuyan ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerden toplam 145 öğrenci turnuvada birinci olabilmek için ter döktü. Düzenlenen satranç turnuvasına Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Turnuvayı düzenleyen Okulu Müdürü Erkan Küçük turnuvanın ikinci kez düzenlendiğini ifade ederek, "Eyüp ilçesinde bulunan okullarımız kapsamında yaptığımız bir etkinlik. Okulların sosyal etkinliklerin çok yoğun olduğu aynı zamanda akademik eğitimlerin değil sosyal etkinliklerinde doyasıya yaşandığı bir yer olmasını istiyoruz. Satrancın hayatın bir parçası olduğuna inanıyoruz. Biz bunu geleneksel olarak her yıl yapıyoruz ve de Eyüp'teki tüm okullarımızı gelecek yılki turnuvamıza da bekliyoruz. Gördüğünüz manzara gerçekten de biz eğitimciler için çok kayda değer ve arzu ettiğimiz şekilde gerçekleşiyor. Bunun ciddi ve geleneksel bir turnuva olması için, Eyüp Belediyesi ve ilçe milli eğitim müdürlüğümüzün organizasyonu ile düzenliyoruz. Tüm katılımcılara çok teşekkür ediyoruz" dedi.



RAKİP ÇIKMADI, GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Renkli görüntülere sahne olan turnuvada kendisine ilk etapta rakip çıkmayan ilkokul öğrencisi minik Çağan Yılmaz ise rakibi olmadığı için oynamayacağını düşündüğünden gözyaşlarına boğuldu. Gözü yaşlı bir şekilde konuşan Yılmaz, "Rakibimin kim olduğunu buldum ama burada yoktu. Oynamak istiyorum rakip bulamadım kendime. Rakip olmadığı için oynamayacağım. Annemin yanına gideceğim" diye konuştu. Yılmaz daha sonra kendisine bulunan rakibi ile turnuvaya devam etti.

Turnuvaya katılan öğrencilerden İsmet Kutay Gümüş ise heyecanını dile getirerek, "İlk turnuvam olduğu için heyecanlıyım. Bunu heyecanını yaşıyorum. Daha önce bir böyle bir yarışmaya katılmadım 3 senedir satranç oynuyorum" şeklinde konuştu.Etkinliğe katılan öğrencilerden Azra Nur Adatepe eğlendiğini ifade ederek, "Çok güzel eğlenceli ve zekalı bir oyun. İlk defa geliyorum daha önce böyle bir turnuvaya katılmadım ilk defa geliyorum" dedi.