Gerçekleşen programa, Başkan Adayı Deniz Köken’in yanı sıra, AK Parti Eyüpsultan İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, AK Parti Eyüpsultan Meclis Üyesi Adayları, AK Parti Eyüpsultan Gençlik Kurulu üyeleri ve çok sayıda site sakini katıldı.

Köken, toplantıya katılan vatandaşlarla sohbet ederek sorun ve görüşleri dinledi.

"NASIL BİR GÖKTÜRK ARZULUYORUZA BİRLİKTE KARAR VERECEĞİZ"

31 Mart seçimlerinin gelecek yüzyıla götürecek hedefleri gerçekleştirmek açısından önemli bir dönemeç olduğunu söyleyen Köken, şöyle devam etti:

"31 Mart seçimleri bu yüzyılın son yerel seçimi. 2023 ile yeni bir yüzyıl başlayacak. 2019'u 2023'e bağlayacak olan hedeflerimizi gerçekleştirmek açısından büyük önem taşıyor. Cumhur İttifakı bu hedeflerle doğmuştur. 

Cumhur İttifakının halk gücüne indiğimizde bunu görürüz. Türkiye yeni bir yüzyıla güçlü girmeli. İlçeler illeri, iller ülkeyi taşıyacak. Dünya şehirleri böyle olacak. İstanbul Anadolu'yu, Anadolu Türkiye'yi ayağa kaldıracak."

"Nasıl bir Göktürk arzuluyoruz. Buna birlikte karar vereceğiz" diyen Köken şu ifadelere yer verdi:

"Temel nokta şehirlerden başlıyor. Biz şehirleri yaşanılabilir, özgün, üreten şehirler yaparsak o ülkeye ciddi bir yansıma sağlayacaktır. Ben 25 yıllık yerel yönetimler tecrübem içerisinde üreten şehirler nasıl olmalıdırı çok yakından görmüş oldum. Biz Eyüpsultan'ı sanayi şehri yapamayız. 

Ama üreten şehir yapabiliriz. Hem kirletmeden, hem kalkındırarak, hem de çevresine faydalı bir şehir haline getirebiliriz. Bunun formülasyonunu bulmamız lazım. Doğru şehir planları şehirleri daha ileriye taşır. Yanlış şehir planlamaları ise şehirleri çok kötü yerlere götürür.

Şehirleri inşa ederken, insanın inşasını da ihmal etmemek gerekiyor. Şehrin inşasıyla, insanın inşasının beraber yürümesi gerekiyor. Çünkü şehirlere hayat veren insanlardır. Nasıl ruh yokken bedenimiz cesetse, şehirlerin ruhları da insanlardır. İnsan yoksa şehir çürümeye başlar."