ÇORUM'da bir hayvan severin kent çöplüğünde inlerken videosunu çekip sosyal paylaşım sitesinde paylaştığı sokak köpeğine ABD'den yardım eli uzandı. Los Angeles'taki hayvan sever Neslihan Gutman, sosyal medyada paylaşımı görüp harekete geçti. "İnlek" ismi verilen sokak köpeği İstanbul'dan gönderilen özel nakil aracıyla Çorum'dan alınarak Los Angeles'a gönderilmek üzere götürüldü.

NEW GÖKTÜRK ofisimizde köpeği ağırladık

Neslihan Gutman'ın Los Angeles'a götüreceği çorum'lu sokak köpeğini ofisimizde ağırladık. 

Çorum'da yaşayan Amasya Üniversitesi Suluova Meslek Yüksek Okulu Veteriner Teknikerliği bölümü son sınıf öğrencisi 20 yaşındaki Gökçe Erdoğan'ın kış aylarında arkadaşlarıyla birlikte kentteki şehir çöplüğüne giderek sokak köpeklerini besledi. Bu sırada diğer köpeklerin yanında sürekli inleyen siyah bir köpek dikkatini çekti. "İnlek" ismini verdiği köpeğin videosunu çekerek kendisine ait sosyal paylaşım sitesindeki hesabından paylaştı. Paylaşımı Amerika'da yaşayan ve sokak hayvanlarına yuva bulmak için çalışmalar yapan hayvan sever Neslihan Gutman gördü. Gutman, Bilim Kültür ve Turizm Derneği Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Şeyda Çimen aracılığıyla Gökçe Erdoğan'la iletişime geçti. Köpeği Amerika'ya götürerek orada sahiplendirmek istediğini söyledi. Bunun üzerine dün İstanbul'dan özel bir hayvan nakil aracı Çorum'a geldi. Veteriner kontrolünde 1.5 aylık gebe olduğu belirlenen sokak köpeği Amerika'ya götürülmek üzere özel araçla İstanbul'a gönderildi.

Köpeğin 29 Şubat Pazartesi günü uçakla Los Angeles'a gönderileceğini belirten Gökçe Erdoğan, şunları söyledi:
"Karmaşık duygular içerisindeyim. Çöplükteki köpeklere yemek verirken ona rastladım. Diğer köpekler yemek için saldırırken, çok aç olmasına rağmen o yemeğe bakmıyordu. Kendisini sevdirmek için sırnaşıyor, inilti sesleri çıkarıyordu. Onun sevgi açlığı öylesine etkileyiciydi ki, görüntüleriyle birlikte sevgi açlığını ifade eden bir paylaşımı sosyal medya hesabımdan paylaştım. Amerika'da köpekleri sahiplendiren bir organizasyon var. İstanbul'daki kolu benimle temasa geçti ve bu köpeği Amerika'da sahiplendirmek istediklerini söyledi. Onu bir daha göremeyeceğim için içim burkuldu. Resimlerini görürüz en azında diye düşündüm. Çok zor şartlarda yaşamaya çalışıyordu. Artık daha iyi şartlarda olacak. Bu beni teselli ediyor."