Çevremizi ve Ormanlarımızı Temiz Tutalım!

Belgrad Ormanları’nda giderek artan çevre kirliliği ve doğal hayata zarar verebilecek diğer potansiyel tehlikelere karşı, duyarlılığı arttırmak amacı ile Kemer Country site sakinleri hafta sonunda çevre için farkındalık etkinliğine imza attı. 

Site sakinleri duygu ve düşüncelerini şöyle ifade etti;

Sil baştan başlamalı bazen hayata..
Yangınlar, seller geldiğimiz nokta belli.. Kayıp ettiklerimiz, unutamayacaklarımız hepsinin yası tutuldu, daha da tutulmalı ama sonra “BİZ” olup yeniden başlanmalı, belki de sil baştan “BİZ” olmalı.. Kemer Country sakinleri olarak biz başladık bu sabah.. Önce yanı başımızdaki ormanımızı temizleyerek başladık, bir çöp kamyonu cam, plastik ve hatta çorap, ayakkabı topladık, sonra yeni yapacaklarımızın planları yapıldık.. Haftaya pazar yine devam ediyoruz.. Sizde bize katılırsanız daha da büyük bir “biz” olarak sil baştan başlarız Türkiye’mizin inşaatına, daha temiz daha güzel bir Türkiye için haydi yola devam..

Ağaçlar doğanın dengesini koruduğu için ağaçlara ve yeşil alanlara sahip çıkmalıyız. Onlara da gereken önemi vermeliyiz. Çöplerimizi toplamayı bir görev bilmeliyiz.
Ağaç bir ülkenin en önemli doğal zenginliklerinden biridir. İnsanlara ve yaşadıkları çevreye büyük yararları vardır. Memleket ekonomisine katkıda bulunduğu gibi insanları toprak kayması, sel gibi doğal felaketlerden korur, iklim şartlarını düzenler.

Bu farkındalık etkinliğinde bizi yalnız bırakmayan Eyüpsultan Belediyesi Göktürk Kültür Sanat Merkezi , Temizlik işleri Müdürlüğüne ve özveri ile çalışan temizlik personeline sonsuz teşekkür ederiz.