Koronavirüs salgını kapsamında başlatılan kontrollü normalleşme süresince Göktürk semtinde ibadete açılacak camilerden biri de Göktürk Merkez Camisi.

Göktürk Merkez Cami imamı Tercan Talha Karakuş, 29 Mayıs’ta cuma namazı ile beraber kademeli olarak camilerin ibadete açılacağını ifade ederek, “Camiye gelirken mutlaka maskemizi takalım, namazımızı maskeyle kılalım ve evlerimize dönünceye kadar çıkarmayalım. Sosyal mesafe kuralına riayet edelim” dedi.

“ABDESTİMİZİ EVİMİZDE ALARAK CAMİYE GELELİM”

 

29 Mayıs cuma günü cuma namazı ile beraber kademeli olarak camilerin ibadete açılacağını ifade eden Göktürk Merkez Camii  imamı Tercan Talha Karakuş, bu süreçte sadece öğle ve ikindi namazlarının camilerde cemaatle kılınacağını, cuma namazlarının ise camilerin avlularında veya açık alanlarda kılınacağını kaydetti. Vatandaşlara uyarılarda bulunan Tercan Talha Karakuş, “Kronik hastalığı olanlar, 65 yaş üzeri büyüklerimiz, 20 yaş altı gençlerimiz ve hastalık belirtisi taşıyan kardeşlerimiz namazlarını evlerinde kılmaya devam edecekler. Şadırvan ve tuvaletler kapalı olacağından abdestimizi evimizde alarak camiye gelelim. Kişisel seccademizi mutlaka yanımızda getirelim, namaz bitiminde götürüp temizliğini yapalım. Cami içinde ve bahçesinde işaretle belirlenmiş yerlere seccademizi serip namazımızı orada kılalım. Camiye gelirken mutlaka maskemizi takalım, namazımızı maskeyle kılalım ve evlerimize dönünceye kadar çıkarmayalım. Sosyal mesafe kuralına riayet edelim. Cami görevlerimizin ve kolluk kuvvetlerinin uyarı ve yönlendirmelerine sabır ve hassasiyetle uyalım.  Rabbim en kısa zamanda normal şekilde camilerimizde namazlarımızı kılabilmeyi nasip eylesin” ifadelerini kullandı. 


Haber Kaynak : New Göktürk Dergisi - Kenan Yılmaz