PAZAR ESNAFINDAN VATANDAŞA DAVET

Tüm ürünlerinin denetimleri yapılmış, analize gönderilmiş, kayıt altına alınmış organik sertifikalı olduğunu söyleyen pazar esnafı “Tüm Eyüpsultanlıları pazarımıza ürünlerimizi tatmaya davet ediyoruz”diyor.

Ercan Ak:

“Biz 9 yıldır organik pazar sektöründe hizmet veriyoruz. Kendi ürettiğimiz organik ekmekleri ve unlu mamulleri Türkiye'nin her tarafına gönderiyoruz. Ürünlerimizin tümü sertifikalıdır ve analizden geçiyor.

Şeker hastaları için Siyez Unu'ndan ürettiğimiz ekmeklerimizde yüzde beş oranında glüten vardır ve çok sağlıklıdır. Ayrıca mısır ekmeği, tam buğday ekmeği, ekşi mayalı ekmek, beyaz tost ekmeği gibi birçok çeşidimiz var.

Burada bir organik pazar açılması Göktürk halkı için çok iyi oldu. Artık Şişli Feriköy pazarına ya da diğer uzaktaki organik pazarlara gitmelerine gerek kalmayacak. “

Zekai Özyurt:

“Biz Ekoloji Market olarak Türkiye'de ilk şekersiz organik helva üretimini yapıyoruz. Bunun yanı sıra glütensiz un ve makarnalar, kefir, süt ve süt ürünleri, bakliyat ve meyve kurusu, bal, pekmez, glütensiz kara buğday unu gibi 300 kalem ürünümüz var.

Tüm ürünlerimiz, sertifikalı belgeli ürünlerdir ve analizleri yapılmıştır. Biz Eyüpsultan Belediyesi'ne ve Başkan Remzi Aydın'a pazar esnafı olarak, emekle ürettiğimiz ürünleri, gerçek tüketicisine ulaştırdığı için teşekkür ediyoruz. “

Hatice Polat:

“Organik ürünlerin İstanbul'da son tüketiciye ulaşamama gibi bir sorunu var. Bunun için daha fazla organik pazarın açılması gerekiyor. Bu anlamda Eyüpsultan Belediyesi'ne bizi tüketiciyle buluşturduğu için teşekkür ediyoruz. Ürünlerimizden portakalımız Muğla Ortaca'dan geliyor.

Diğer portakallara göre daha tatlı ve suludur. Zeytinlerimiz ve zeytinyağımız İzmir Foça'da özel üretimdir. Özellikle tansiyon hastalarımıza sıfır tuz oranına sahip zeytinimizi tatmalarını tavsiye ediyoruz.

Diğer ürünlerimiz de organik unlardan, keçi boynuzu, elma suyu gibi rafine ürünler içermeyen malzemelerden yapılmakta. Diyet ürün sanıldığı için lezzetsiz olduğu düşünülen organik ürünler aslında daha lezzetli, doğal ve katkısızdır.”

Nurettin Kayapınar:

“Organik ürün yetiştirmek gerçekten de çok zahmetli ve uğraş gerektiren bir iş. Biz organik meyve ve sebze satışı yapıyoruz. Tüm ürünlerin kontrolleri yapılmıştır. İnsanlar acaba organik mi diye kafalarında bir soru işareti olmadan ürünlerimizi alabilirler.

Buranın dışında Kartal, Halkalı, Bakıköy ve Kadıköy pazarlarına da gidiyoruz. Son dönemde organik ürünlere karşı vatandaşların ilgisi artmış durumda. Tüm Göktürklüleri ve Eyüpsultanlıları pazarımıza, ürünlerimizi tatmaya davet ediyoruz.”

Zafer Yüksek:

“İnsanlar bilinçlendikçe organik pazarlara olan ilgi artmaya başladı. Burada da bir organik pazar açılması çok iyi oldu. Daha iyi hizmet verebilme adına tüketicinin ayağına geldik. Ürünlerimizin tamamı sertifikalı ve kontrolden geçmiştir.

Portakalımız Fethiye'den, elmalar Afyon'dan, ayvalarımız da Ankara'dan geliyor. Fiyatlarımız gayet makul. Örneğin sıkmalık portakalımızın dört kilosu 10 TL'dir. Şu sıralar sadece güneyde seraları sel bastığı için domates fiyatları biraz yüksek.”

Serhat Altan:

“İstanbul'da bir yerden bir yere gitmek meşakkatli olduğu için bizim tüketiciye gelmemiz gerekiyordu, sonunda geldik. Pazarımız herkese hayırlı olsun diyorum. Biz organik temizlik ürünleri satıyoruz. Diş macunundan tutun da evinizde kullandığınız banyo, tuvalet temizleyicisine kadar her şey satılıyor.

Hepsi de ekolojik sertifikalıdır. Organik ürün dendiği zaman genelde akla gıda gelir ama saç kremine kadar bizde her şey var. Organik sebze ve meyve yemeyi tercih ediyorsanız bunları koyduğunuz tabakların da organik temizlik malzemeleriyle temizlenmesi gerek.

Aksi halde organik diye aldığınız bu ürünlere tabaklarınızdan yine kimyasallar bulaşacaktır. Bunun farkında olan insanlar artık organik temizlik ürünlerine de yönelmeye başladı.”

Erdem Şıvgın:

“Bizim ürünlerimiz Türkiye'nin üç bölgesinden geliyor. Karadeniz, Akdeniz ve Ege bölgesi. İzmir Seferihisarlıyız, aynı zamanda üreticiyiz de. Narenciye çeşitlerimizin birçoğu kendimizin. Muz, avokado ve limon Anamur Mersin, kivi Trabzon, patates soğanımız ise İzmir'den geliyor.

Hepsi denetimleri yapılmış, analize gönderilmiş, kayıt altına alınmış organik sertifikalı ürünlerdir. Fiyatlarımız normal piyasadan çok farklı değil, en fazla 1 veya 2 TL yukarıdır.”