Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun dolayısıyla millet egemenliğinin tesisinin 96. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı idrak ettiğimizi söyleyen MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi, Türkiye Futbol Federasyonu Etik Kurulu Üyesi  Başbuğ Pınarbaşı'nın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama Mesajı :

23 Nisan 1920’den 23 Nisan 2016’e ulaşmış bulunmaktayız. 96 yıldan bu tarafa Türk milleti kayıtsız şartsız kendine ait bir hak olan egemenlik hakkını yüce Türkiye Büyük Millet Meclisi eliyle kullanmaktadır. Türk milleti kendi egemenliğine sahip çıkma noktasına kolay ulaşabilmiş değildir. Milletimiz öncelikle düşman çizmelerinden, dahili hainlerden kurtaran sonra Türkiye Cumhuriyeti devletini kuran bir müşterek iradenin ürünüdür. Bu irade, Mustafa Kemal Atatürk, onun mücadele ve silah arkadaşlarının, şanlı kahramanların velhasıl topyekun Türk milletinindir. Bu millet ki kendi ruhundan neşet etmeyen otoritenin, hiçbir ferdin, zümrenin, oluşumun veya kuruluşun kullanamayacağına karar vermiştir. 

Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere milli mücadele kahramanlarını muhterem şehitlerimizi bu yolda hayatını vermiş Türk analarını rahmet ve minnetle yad ediyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni Türk milli bağımsızlığının sembolü, milli egemenliğimizin temsil ocağı olarak varlığını ebediyen sürdürsün.

96. yıl dönümü aziz milletimize ve demokrasimize yeni bir soluk ve heyecan getirmesini diliyorum. Kutlamaların her ne kadar cılız geçmesine ve halktan kamuoyundan uzaklaştırmaya ve milli duyguları milletimize yaşatılmamasına rağmen kutlamış gibi gösterilmeye çalışılsa da Kutlu mirasın sonsuza kadar yaşatılacağına kararlılıkla yürekten inanıyorum.

Dileğimiz odur ki önümüzdeki yıllarda, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın,23 Nisan’ı şen, şakrak, cıvıl cıvıl, rengarenk bir ortamda kutlamaları dileği ile bütün çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlarım.


Başbuğ Pınarbaşı