Tüm çiçekçiler bu özel güne hazırlanıyor. Müşterilerine özel alternatifler sunmak için farklı malzemelerden farklı çalışmalar yapıyorlar. Tabi durum böyle olunca Anneler günü için gönderilecek olan çiçek konusunda karar vermek zorlaşıyor. Bizde sizler için Göktürk'te hizmet veren Arelia Çiçek firma kurucusu Hüseyin Avni Özkan ile görüşerek bu özel gün için tüyolar aldık.


Arelia Çiçek firma kurucusu Hüseyin Avni Özkan

Şimdi moda Terrarium

Anneler gününde çiçek almayı tercih edenler için Arelia Çiçekçilik olarak birkaç öneride bulunabilirim. Bunların başında trend olan terrarium aranjmanlar, succulentler, mevsim çiçeklerinden oluşan kucak dolusu çiçek buketleri ve orkideleri tavsiye edebilirim. Terrarium aranjmanlar son dönemlerde oldukça popüler, arelia olarak çok farklı alt yapı malzemeleri ve succulent çeşitleri kullanarak birbirinden şık tasarımlar hazırladık. Müşterilerimiz bu tasarımlarımıza büyük ilgi gösteriyorlar. 

En Çok Tercih Edilenler Mevsim Çiçekleri

Anneler gününün bir diğer vazgeçilmezi mevsim çiçeklerinden oluşan kucak dolusu çiçekler. En çok tercih edilenlerin başında kır papatyaları ve krizantemler dianthus'lar lisianthus'lar geliyor. Bunlara ilave olarakta son zamanlarda skimmia, protea , lecospermum , hypericum gibi tropik çiçeklerden oluşan buketlerde tercih edilmeye başlandı.


Orkide alırken nelere dikkat edilmeli?

Canlı bitki almayı tercih edenler için orkideyi önerebilirim. Orkide'nin yaklaşık 20 farklı renk ve çeşiti ithal ediliyor. Orkide alırken dikkat edilmesi gereken en önemli şey , tomurcuğunun mümkün olduğu kadar fazla olması. Bakımı için ise beş günde bir batırma yöntemi ile sulamak, saksısında su birikmesini engellemek, yarı gölge bir yerde konumladırılmalı. Ayda bir sefer orkide vitamini verilmeli. Çiçekleri bittikten sonra yaprak başlangıcından itibaren bir karış yukarıdan kesilmeli.


Genç anneler için kutu içinde Güller

Anne adaylarına ve genç anneler için özel tasarlanmış kapaklı silindir kutular içerisinde rengarenk güller tercih edilebilir. Bu tasarımların istenildiği takdirde kurutularak saklanması mümkün.

Anneler gününde annenize ne hediye alırsanız alın, yanında mutlaka bir çiçeği olsun. Şimdiden tüm annelerin anneler gününü kutluyorum.


Arelia Çiçek By Hüseyin Avni Özkan
Göktürk Şubesi

Tel : 0212 322 18 80
Fax : 0212 322 30 90
Gsm : 0532 215 48 39
Adres : İstanbul Cad. No:10 / M:6 Palms Residence Çarşı Göktürk – Eyüpsultan / istanbul
www.areliacicek.com.tr