1000’den fazla kişinin katılım sağladığı anketimize, vatandaşlardan gelen yüzlerce yorumdan sadece bir kaçına yer veriyoruz. New Göktürk Dergisi gelecek sayımızda Göktürk’ün sorunlarına çözüm önerileriniz nelerdir? sorusunu yöneltip cevaplarına yer vereceğiz.


New Göktürk Dergisi olarak yapmış olduğumuz anket çalışmamızı Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'a ilettik, sorunlarla yakından ilgileneceğini söyledi.

GÖKTÜRK’ÜN EN ÖNEMLİ SORUNU SİZE GÖRE NEDİR?



Okan Arslan
Egzozu patlak yaşı küçük çocuklar tarafından kullanılan motosikletler ve son ses müzik dinleyen abartı egzozlu şahin doğan sürücülerine müdahale edilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Gamze Uysal
Göktürk’ün en büyük sorunu sağlık sorunudur. Bir sağlıkcı olarak söylüyorum ki gece  11’den sonra Acıbadem Tıp Merkezi olarak mesai bitiminden sonra insanlara hizmet verecek hiç bir kurum yok. Başka bir soruna da değinecek olursak başı boş ve artık saldıran sokak köpekleri. Lütfen köpekleri yetkililer barınaklara götürsün. İnsanlar  akşamları artık yürüyüş yapamıyor!

Hasan Er
Yüksek egzoz sesli eski model arabaların ve egzozu patlak yaşı küçük çocuklarin kullandığı motosikletlere bir çözum bulunsun. Polis karakoluna trafik birimi de koyulsun ve artik Göktürk’te trafik polisi bunlara müsade etmesin.

Aynur Ayaz
Göktürk’te bilinsizce yapılan kira zamları ve bu kiraların yüksek olması. Düşünün bir evde tek erkek calışıyor, 1.400 TL kira iki çocuk okula gönder faturalar malum ,bu adam kaç bin tl maaş alıyor ki zaten ne yiyecek ne içicek. İstanbul’un göbeğinde mevcut olan, en işlek en eğlenceli ve en aktiviteli semtlerinde bile kiralar bu kadar yüksek değil. Lütfen bu konu ele alınsın. 



Figen Yılmaz
Valla saymakla bitmez köpek pisliğinden sokaklarda yürümek ne mümkün. Göktürk sanki sadece İstanbul Caddesinden ibaret, belediye sadece o cadde yi yıkayıp duruyo. Yüksek kiralar, aç gözlü mal sahipleri kısa yoldan zenginlik hayalleri kuran yerliler, pahalılık, elektrik kesintileri malesef ki Göktürk’te betonlaşmadan başka hiç bir artı yok. Onların da altlarında oto park olması gerekirken bodrum katları ev olması. Yani Belediyecilik  Göktürk’te sınıfta kaldı ne yazikki

Fahrettin Çalışkan
Göktürk’ümüz ün en önemli sorunu Ev kiralarıdır. Neden? Eğer günümüz şartlarında maaş ve asgari geçim üzerinden endeksleyecek olursak arada uçurumlar var. Maaşlar da ortada kiralar da yorum sizin .... Faturaları da unutmayalım :)

Murat Adıgüzel
İspark Göktürk için çok gereksiz, ama sırf birilerinin cebi dolacak diye getirilmiş bir rant kapısıdır. Çamlık caddesi üzerinde esnafın dükkanının önüne konan dubalar’dan şikayetçiyiz. Markete fırına gireceğiz mecburen yola araba bırakıyoruz. O esnada bir İETT otobüsü gelmesi, bütün trafiği etkiliyor. Son olarakta yol üstlerine, ara sokaklara çekilmiş arabalar. Pardon  birde başı boş köpekler çok can sıkıcı...

Murat Şen
Göktürk’ün sorunu bir yerde Türkiye’nin bir çok yerinde olan aynı sorunlar. Hızlı ve plansız ani yapılaşma ve büyüme. Önce trafik nüfusa göre yetersiz ve hiçbir şey yapılamayacak halde. Yolları genişletelim desek mümkün değil. Trafik için en iyi günlerimiz diyelim, birkaç sene sonra köprü trafiği gibi saatlerce bekleriz Göktürk içinde. Gerisi malum sorunlar plansız ani büyümenin getirdiği sorunlar elektirik kesintisi yada alt yapı yetersizliğinden sorunlar olması, başıboş köpeklerin sokaklarda halkı tehdit etmesi ,ufakta olsa bir sanayi sitesinin eksikliği hepsi merdiven altı. Doğanın, yeşilin içinde olupta betonarmeye mahkum olmuş. Bu kadar villa site varken Göktürk’ün içinde bir ağaç altına muhtaç olmak ne acıdır... Bunlar varken başka soruna gerek varmı ?



Selma Aydın
Yüksek kira ücretleri, sokak köpeği fazlalığı, İETT ulaşım hizmetlerinin yetersiz olması ve sık olmaması.

Seher Alptekin
1. Hastane olmaması 2. Sokak köpeklerinin sokakları aşırı derecede kirletmesi ve köpeklerin geceleri havlayarak uyutmaması 3. kaldırımların her yerde kötü olması, yaya olarak hiçbir yerde rahat yürüyemiyoruz. Hele pusetle hiç yürüyemiyoruz, ne İstanbul Caddesi, ne Belediye caddesi ne Çamlık ne de Çeşmebaşı caddeleri , hele ara sokaklar daha da berbat. Ayrıca bu kaldırımlara arabaların parketmesi . 4. Göktürk’e gelişte Hasdal yolundaki  tır ve kamyonların dehşet saçması, bizleri sollayarak sol şeritte tır kamyon kullanması.

Suna Karadağ
Yüksek kira bedelleri ve samimiyetsiz mekanlar , gençlere özgü özgür mekanlar olmaması. 

Mesut Dere
Elektrik kesintisi , Sokakta saldırmak için hazır bekleyen köpekler . Sahiplerinin tuvalet ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla her önüne gelen yere pisliğini yapan köpekler özellikle bentler sitesinin karşı kaldırımında yürüyemez hale geldik o sitede oturanlara diyorum sizin sitenize yapmasınlar kapının dışında ne olursa olsun, sizce görgü bu mudur? Aranızda illaki düşünceli saygılı olanlar vardır sözüm olmayanlara. Ben Göktürk’e yürürken köpek pislikleri görmek istemiyorum artık bir yer iki yer değil her yer böyle bıktık artık.



Berkay Ertegil
Her şeyin fiyatı zengin kesime göre ayarlanmış şekilde.

Aslı Duman
Ulaşım belli bir saatten sonra özellikle haftasonları büyük sıkıntı. Göktürk gibi şehir merkezine uzak bir yerleşime en son 23.15 de otobüs olması. En az gece yarısına kadar olmaması. Bazen 1 saat otobüs bekliyoruz.

Semra Bozkurt
Bence park sorunudur. Kaldırımlara park ediliyor. Engelli geçecek yerlere bile, engelli kardeşlerimiz, abilerimiz, belki de annelerimiz, babalarımız geçmekte zorlanıyor. Tabi buna bebek arabalarıda dahil. Bence her şeyden önce buna bir çözüm bulunması.

Cooking Salad - Tahir Usta

Göktürk’te yıllardır işletmecilik yapmaktayım. Bence Göktürk’ün sorunlarından bir tanesi yüksek kiralar ve kalifiye eleman olmaması. Yüksek kiralardan dolayı maliyetlerin yükselmesi, bunuda müşteriye yansıtamadığımızdan dolayı kar marjımızın çok az olması. Kalifiye eleman olmayışından müşterilimize maalesef kaliteli hizmet vermekte sıkıntı yaşıyoruz. Göktürk’e dışarıdan gelen bir nüfus yok. Yaz ayları neredeyse bomboş bu da bizleri etkiliyor. 

Uçan Balon Anaokulu Göktürk şubesi kurum müdüresi Sibel Onur Tuncay

Bana göre Anaokulları arasında yaşanan haksız rekabet ve şeffaf eğitimcilik anlayışını benimseyen anaokulu sayısının azlığı. Biz Göktürk te Uçan Balon Anaokulu olarak bu haksız rekabeti sıfıra indirgemeyi arzuluyor ve tanışmaya gelen velilerimizle iletişimimizi bu yönde sağlıyoruz. Anne babaların çocukları için en doğru anaokulunu seçmeleri en doğal hakları. Bunu önemsiyor ve diğer anaokullarını da gezip görerek karar vermelerini yerinde buluyoruz. Hatta gidin bakın ona göre karar verin diyerek yönlendiriyoruz. Ancak öyle duyumlar alıyoruz ki bazı anaokulları veya çocuk oyun evleri diğer okulları kötüleyerek anlatıyor çeşitli söylemlerde bulunarak yolunu çizmeye çalışıyor. Bize göre etik olmayan uygunsuz hareketler bunlar. Buna biran önce son vermelerini rica ediyoruz.


ANKETİMİZE GELEN YÜZLERCE YORUMLARDAN BAZILARI

cemal gül    elektrik kesintisi
yılmaz mert    hastane
yılmaz kurt    hastane tabikisi
uğur    KENTSEL YAPILANMA BOZUKLUĞU, SOSYAL ETKİNLİK ALANI YOK, GÖKTÜRK CADDESİNİ TEK YÖN OLMASI, SOSYAL ALANLARIN BAŞKA BELEDİYE VERİLMESİ, DEVLET HASTANESİNİN OLMAMASI, GÖKTÜRK MEYDAN ATATÜRK BÜSTÜNÜN KALDIRILMASI, VAR OLAN SAĞLIK OCAĞININ DEVLET POLİKİNLİĞİ YAPILMAMASI, GÖKTÜRK’ÜN EYÜP BELEDİYE BAĞLANMASI
gürkan yılmaz    Sokak köpekleri
Gonca Ergün    Trafik ve şehre göre yüksek fiyatlar ciddi bir sorun.
ESRA BUĞDAY    Otopark, Çarpık yapılaşma 
korcan köseoğlu    Göktürk içerisindeki trafik ve park yoğunluğu, trafik kurallarına uyulmaması ve başıboş sokak hayvanları
Hilal Tüzüner    Zaman zaman gelen çöp kokusu. Bu ara pek gelmiyor gerçi. Bundan sonra trafik, ve park yeri sıkıntısı diyebilirim.
hakan cil    1. trafik 2. cop kokusu 3. basıbos sahipsiz kopekler 
Mert Baydur    Hastanesizlik
Mert Ayar    Sahipsiz Köpekler
Feyyaz Taylan    BETONLAŞMA
Tulin    Cocuk parklarindaki copler
Yasin Karapence    Sokak köpekleri. Kesinlikle gokturk halkinin hayat kalitesini dusuren sokak kopekleri. 
Aysel kılıçatan    Saygısız ve düşüncesiz ,doğa düşmanı bencil insanlar
Ali Çakır    Trafik, yeşil alan eksiği, toplu taşıma
Nil ay    Köpekler ve yere çöp atanlar
ONUR KIYICI    1)Yüksek kiralar 2)Sağlık kuruluşu eksikliği 3)Çöp kokusu 4) Yüksek volümlü Tofaşların sayısının artması 
sait bugay    elektrik kesintileri, 
LİLİ YILDIZ    KESİNLİKLE KÖPEKLER ASLINDA ZARARSIZ GİBİ GÖRÜNSELERDE ASLINDA İSTEMEDEN DE OLSA BİZE ZARAR VEREBİLİRLER .DIŞKI SAYESİNDE HASTALIK,KUDUZ,ISIRIK V.S GEREGİNDEN FAZLASI VAR BİRDE SOKAK TEMİZLİĞİ HERYER ÇOK PİS, KÖPEK DIŞKILARI HAKKINDA KÖPEK SAHİPLARİ BİLİNÇLENDİRİLMELİ 
Erol erten     Görgüsüz zenginler
Suna Karataş     Köpek pislikleri, inşaat makinaların evlerimizin önüne park edilmesi, her sokakta inşaat olmasından insanlara yürünecek yol kalmaması, sokakların pisliği başlıca sorunlar bence
Okan arslan    Egzozu patlak yaşı kucuk cocuklar tarafindan kullanilan motosikletler ve son ses muzik dinleyen abart egzozlu sahin dogan suruculerine mudahale etmeyen trafik memurlari gokturkun en buyuk sorunu...
Emine Öztürk     Sokak köpekleri 
Neslihan Uckan    Bana göre tek bir sorun yok pek çok sorun var,dükkan ve mağazaların kaldırımlara tasmalari Göktürk Cad tek bir sokak lambası yanmaması,hosdere otobüs durağına ilk başta konup sonra nedense kaldırılan durak vs vs. Çöp konteynerlerinin pis olması.   
Neslihan     Lutfen artik gokturkte trafik polisi olsun... belirli noktalarda kontrol yapsinlar... son ses muzik dinleyen ve egzozlari insanlari rahatsiz eden arac suruculerine bi cozum bulsunlar... kucucuk cocuklarin ellerinde motosiklet insanlari inanilmaz rahat edici... sokak hayvanlari yuzunden gokturkte aksam cikip yuruyemiyoruz... buyuksehir belediye her tarafi orman olan bi bolgede nasil bu hayvanlara bi barinak yapip hepsini bi yerde toplayamiyor anlamis degilim
Yeliz yildirim    Sokak hayvanlari icin bi cozum bulunamaz mi? Bu hayvanlar icin barinak yapilamazmi... cocuklarimizi markete gonderemez duruma geldik... 
Hakan ceran    Torbacı  uyuşturucu  satan kişiler her köşe başında 
AYŞE HALE KÖKÇÜOĞLU    BİR TEK DEĞİL BİR ÇOK SORUNU VAR . 1= SOKAKTAKİ DÜĞÜNLER VE ASKER UĞURLAMALAR ,2= BELEDİYE OTOBÜSLERİNİN RÖTARLARI , 3= BİTMEYEN İNŞAATLAR ,4=YEŞİLİN YOK EDİLMESİ.
Ülkem Hardy    Kaldırımları
Yeter gulsum avci    Gokturkte trafik polisi istiyoruz... son ses muzik dinleyen sahin doganlarin laf atmalarina maruz kaliyoruz, rahatsiz edici yuksek muzik ve eksoz sesleri, hizla motosiklet kullanan yasi kucuk cocuklar canimizdan bezdirdi... acil bunlar icin onlem alinmali
Burcu argun    Kopekler
Suzan Tarablus     Sokak köpekleri
elif tok    park sorunu (ozellikle camlik caddesi cileden cikmis durumda) 
Huseyin odabasi     Ev kiraları 
Hasan Can Gürel    Yetersiz yaya kaldırımları
Mehtap aygun     Kopek fobim var sessiz sakin bir yer diye gokturku tercih ettik... ama kopek korkusu canimdan bezdirdi... her sokak her durak her kose basi kisaca her yer kopek dolu... buyuksehir ve eyup belediyesinden cozum bekliyoruz... zarar verilmesin ama bizi de dusunsunler lutfen
Gamze uysal    Göktürk ün en büyük sorunu sağlık sorunudur.Bir sağlıkcı olarak söylüyorum ki gece  11 den sonra Acibadem Tıp Merkezi olarak mesai bitiminden sonra insanlara hizmet verecek hiç bir kurum yok.Baska bir soruna da deyinecek olursak başı boş ve artık saldıran sokak köpekleri.Lutfen köpekleri yetkililer barınaklara götürsün.Insanlar  aksamlari artık yürüyüş yapamıyor!
Ali Doğan    Sokak köpekleri sorunu ve Hasdal Göktürk arası yol aydınlatma sorunu
Hasan Can Gürel    Damperli kamyonların sokaklara park yapmaları
Kadriye ulus    Başıboş köpekler
Hasan Can Gürel    Yetersiz sokak, cadde ışıklandırmaları
Meryem saygili    Haddinden fazla olan sokak hayvanlarina bi cozum bulunsun. Ormana barinak yapilsin yine insanlar yemlerini gotursun. Ama boyle sokakta basi bos olmasinlar.
Berkay Ertegil    Herşeyin Fiyatı Zengin Kısma Göre Ayarlanmış Şekilde
Aslı Duman    Ulaşım (belli bir saatten sonra ozellikle haftasonlari buyuk sıkıntı. Gorkturk gibi sehir merkezine uzak bir yerlesime en son 11.15 de otobus olmasi, en az 12.00 a kadar olmamasi.bazen 1 saat otobus bekleme sorunsali.)
Emrah Ertonguç    Kaldırımlar dar ve bazı yerlerde hic kaldırım yok.arac park yeri olarak kullanilmasi da cabası...
Hasan er    Yuksek egzoz sesli eski model arabalarin ve egzozu patlak yasi kucuk cocuklarin kullandigi motosikletlere bi cozum bulunsun... polis karakoluna trafik birimi de koyulsun ve artik gokturkte trafik polisi bunlara musade etmesin... 
burcu k.    Hasdal yolundaki kamyon trafiği. EDS kameraları yeteri kadar yok ve kamyonlara caydırıcı cezalar yok.  Özellikle son düzlükte tum araclar hala çok hızlı gidiliyor. Ayrıca yol akşamları ışıksız. Sadece son kısımda ışık var. 
Bahadir ari    Kemerburgaz çöplüğü kokusu
Nedim özcan    Göktürkün birçok sorunu var hangisini sayalım bilmem ama şuanda elektirik kesintileri sokak aralarıdaki elektirk kabloları sokak aralarında araçların çift yöne park edişi aralarından küçük araçlar bile aynalara sürterek geçebiliyor allah korusun bir yangın çıkarsa gerisini sizdüşünün
Sibel Akın    Sokak köpekleri.. Her yer köpek pisliği,rahat yürüyemiyorum çocuğumu parka götürdüğümde rahat olamıyorum. Allah aşkına bir çare bulsunlar artık...
Hakan kara    Gokturkun iki buyuk sorunu vardir. 1- trafik polisi olmamasi. 2- sokak hayvanlarinin basi bos sokaklarda dolasip halki rahatsiz etmesi
Sezgin gul    Sahin dogan araclarina mudahale edecek trafik polisi. 
Mustafa Akanpınar    Elektrik kesintisi, Trafik ve sokak hayvanları.
Ece Elmas    Araclarin yollara parketmesi ve Gurultu kirliligi
Hakan Gürdal    Bir hastane hatta gece gidilebilecek acil servis olmayışı
Ayşen Gürdal    Sokaktaki başıboş köpekler
Gil togay    Yuruyus yolundaki koku
Mine Gülnehar    Köpekler (hayvan sever ve hayvan sahibiyim)  ve ev kiraları 
Metin Katalan    Sokak kopekleri ve trafik kurallarina uymayan suruculer
enver eren     Otopark ve çarpık yapılaşma 
Tülay Kurt    Saygısız, empati yoksunu, görgüsüz ve eğitimsiz insanları
Sema Asan    Kamyon trafigi tehlikesi ve Turkcell in cekmemesi...
Banu Yurdusev    Trafik ve Park
Nazan Altin Safdil    Park ve sahipsiz kopekler
Özge Çırakoğlu    Yerlerdeki köpek pislikleri ve başıboş köpekler
Ayşe Taylan    Fazla yapılaşma
Mustafa Baydar     Basibos kopekler ve cok hizli , sesli otomobil kullanan kisiler
Talat Emre Koçak    Ulaşım
ELİF ÇEBİ    FAİŞ KİRALAR ,,,,,,,KULTURSUZ ZENGIN ZÜPPELERİ,, KÖPEKLER,, GECE GECE BAĞIRARAK DOLASAN GENÇLER ,, NE OLDUM BUDALASI OLAN SONRADAN GÖRME ESKİ HALKI,,,EMLAKCILAR FURYASI,,SÜREKLİ KAPANAN DÜKKANLAR
Murat Bilaloğlu    Çöp kokusu ve trafik
Gürcan gönül Ceylan     Çarpık yapılaşma , elektrik , trafik , otopark yetersizliği, çok yüksek ev ve kira fiyatları ( ederinin 5 katı)
Tuncay aygün     Kopekler 
Semra Bozkurt     Bence park sorunudur.Kaldırımlara par ediliyor.engelli geçecek yerlere bile, engelli kardeşlerimiz,abilerimiz,belkide annelerimiz, babalarımız geçmekte zorlanıyor. Tabi buna bebek arabalarıda dahil.Bence herşeyden önce buna bi çözüm bulunması.
Saygılar.
nazan yıldız    sorumsuzca olur olmaz her yere park edilen araçlar.
seda samancı    çöp kokusu
Itır gökçimen    24 saat açık hastane olmayışı
Mert MUTLU    Bayan sürücüler 
ahmet kemerci    Cop kokusu ve sahipsiz kopekler
Alper Karabay    Gürültü Kirliliği
gökhan celep    Başıboş gezen, erken ve geç saatlerde saldırgan olan  sokak köpekleri,  kaldırımlara pislemiş hayvanlarının pisliklerinin kaldırımlarda kalması ve hayvan sahiplerinin poşet içine almamaları, belediyenin gerekli temizliği yapmaması, ve insanların kaldırımlarda pislik içinde yürümeleri,   elektrik kesintileri ve 70 km den hızlı giden hafriyat kamyonları, neredeyse binek arabaları altına alıp gidecekler
Esin Özdemir    Başıboş bırakılmış köpekler
Erol    Guvenlik yetersizligi ozellikle parklar vs vs o kadar varlikli oturuyor adam gibi polis bile yok.
Börte kaya    Sokak köpekleri
Nesrin Kısacık    Gece açık acil servis olmaması
Esra balkir    Sokak kopekleri
yildiz bitis    Saglik ve trafik, bir de ev kiralarinin son 6-7ayda cok artmasi
mustafa balyedi    2B imar sorunu
Ayfer Topcu    Koku , gazlı ağır pis bir koku
neriman sokullu    kopekler
arslan gumus    Sokaklara parkedilen tir ve kamyonlar Sabah 5 veya 6 da cikiyorlar kiralar yukseliyor emlakcilar kiraladiklari evleri 2 sene sonra Mal sahibini ariyarak daha cok kar ediceni beyan  edip kiracilari Zor duruma sokuyorlar 
Özge türedi    Gece 11den sonra hüçbir sağlık kuruluşunun açık olmaması. En yakın hastane 20km 
Erkan karakoç    Kamyonlar ve güvenlik
YAHYA DİRİER    EN BÜYÜK SORUN KÖPEKLER GECELERİ UYUTMUYORLAR PİSLİKLERİ AYRI BİR SORUN  

Yiğithan Şensözlü    SOKAK KÖPEKLERİDİR VE ACİLEN TOPLANMALARI LAZIM 2 defa ısırıldım
Murat    Göktürk en büyük sorunu kiralar 1400 un altında kira yok. Hakmı Adaletmi? Yazık 1 kira pesin 1 kira depozito 1 kira emlakci eeee ? Birde sonradan görme zengin de çok burda yazık bu paralara gecekondunun kirası bile 1400 30 yıllık binanın da aynı 
Murat    HASTANE!!! sigorta hastanesi yok Nüfusa bi bakarmisin iz ? Kesinlikle hastane şart gece hasta olsa adam eyü be gidene kadar ölür....
rukiye    ŞU KIRALAR SUREKLI ARTIYOR HELE ELEKRIK KESINTISI HIC BITMIYOR BEYAZ ESYALARIM.MAHVOLDU.KÖPEKLERSE HIC SUSMUYOR....
Nurten Donmez    Otopark- kaldirimlar yaya kullaniminda degil otopark isgalinde.-binalarin otoparki yok-otoparki olan site ve binalarda oturanlar bile sokaga kaldirima park ediyor.
Soydan Ersoy    Köpeklerin başı boş dolaşabilmesi!!!
Zafer öztürk    *İlk sorun acil durum olsa gidebileceğimiz hastane yok 
*ev kiraları çok yüksek yeme içme pahalı
*başıboş hayvan çok var 
Zeliha hasbal    Kesinlikle soğuk insanları ...
Sokak köpekleri 
Sahipli yaşayipda sahipsizmis gibi sokakda hayvanlarının kakasini yaptiran tuhaf antipatik tipler
Pahalilik
Murat Yünsel    Çarpık yapılaşma 
Murat Yünsel    Yanlış parklanma
Emre Royal    Göktürk içinde Araçların hız sınırına uymaması ve hız kontrolu/denetlemesi yapılmaması, caydırıcılığın olmaması.
Hasan Ayçiçek    Göktürk sokakları özellikle ara sokaklar pislik içinde hiç temizlenmiyor kaldırımlar ise köpek pisliğinden yürünmyor. Vergiye gelince Eyüp ilçesinde en yüksek emlak vergisi Göktürk te. Vatandaş olarak hizmet bekliyoruz. 
Nalan ataç    Kamyon trafiği
Sevcan Tabanlı    Başı boş dolaşan köpekler
figen yilmaz    Valla saymakla bitmez köpek pisliginden sokaklarda yürümek ne mumkun göktürk sanki sadece İstanbul Cad ibaret belediye sadece o cadde yi yıkayıp duruyo meydanda  ki pislik ten haberleri yok bütün yaz bir kere bile ilaclama yapıldığına tanık olmadik ne yazikki yüksek kiralar aç gözlü mal sahipleri kısa yolda zenginlik hayelleri kuran yerliler pahalilik elektirik kesintileri malesefki göktürk te betonlasmaya başka hiç bir artı yok onlarin da altlarında oto park olması gerekirken bodrum katlari ev olması yani belediyecilik  göktürk te sınıfta kaldı ne yazikki
Tolga Gürleyen    Köpekler ve çöp arıtma tesislerinden gelen kokular
bahar Alptekin yakşi    sırasıyla, hastane kesinlikle çok önemli, sokak köpeklerinin ara sokaklarda beslenmesi, geceleri uyutmuyorlar köpek seven bir insan olduğumuz halde ara sokaklarda beslenmeleri ve yaşamaları bizi zor duruma sokuyor özellikle bebekli aileleri, biz de besliyoruz ama evlerden uzak alanlarda,  sokakların ve özellikle kaldırımların hayvan pisliği dolu olması, kaldırımların çok küçük olması, göktürkün hiçbir yerinde pusetle yürüyemiyoruz çok ama çok kötü, olan kaldırımlara da genelliklr arabalar parkediyor, esnaf sanırım farkında değil ama yayalar olarak dışarda yürüyemediğimizden alışverşe de çıkamıyoruz rahatlıkla,  hiç ama hiç memnun değiliz, yürüyüş parkurunun tamamlanmasını da istiyoruz, elektrik  kesintileri azalmakla birlikte halen devam etmekte, 
Gökşen Erdoğan    Köpekler tabiki.Şikayetçiyiz köpeklerden.Belediye iyi çalışmıyor kaldırımlar ve çöp varillerinin olduğu yerler leş gibi kokuyor.Sokakların hergün sulanmaması sokak cadde ayrımı yapmadan sulamalılar.Bunlara bir çare bulunmasını rica ediyoruz
Barbaros Kutluk    Çarpık yapılaşma, başıboş köpekler, otopark sorunu
orhun özkan    bencil insanları ve trafik ( hafriyat kamyonlarının İstanbul caddesini kullanması)
Deniz Durmaz    *En önemli sorun sokak köpekleri,bu kadar çok fazla olmaları, çete halinde dolaşıp saldırmaları özellikle biz çocuklu aileleri çok fazla rahatsız ediyor.Sokaklarda hayvan pisliğinden yürüyemiyoruz.Defalarca şikayet edilmesine rağmen çözüm üretmek yerine bu sorun gitgide büyüyor.
*Bunun dışında Böyle bir yerleşim yerinin bu kadar pis çöp kokması da çok büyük bir eksi yönü.
*Sürekli uzun aralıklarla elektrik kesimi de senelerdir çözülemeyen rahatsızlıklardan biri.
9 senedir burda yaşıyorum ve bu olumsuz 3 madde konusunda hiç bir ilerleme yok.olmadığı gibide bir çabada yok ne yazık ki!!!
Serap Pirali    Saygısız sonradan görme rant peşinde ki insanlar.
Gaye elkirmis    Bu kadar cok kopegin semtte basibos dolasmasi, bence bu hayvanlar icin rahatca dolasabilecekleri ve insanlarinda onlara ulasip sevgilerini verebilecekleri, fakat ayni zamanda insanlara zarar veremeyevcekleri bir ortam yaratilmali.
Sinan kuck    Kati atik bolgesine yakin olmasi oranin tasinmasingerek
Cenk Y    1) Araba, motorsiklet gürültüsü
2) Yollardaki kopek pislikleri
Ferat atay    Sokak köpekleri sokak arası parklanma özellikle çamlık cad ve sokakları göktürkte halk pazarının olmaması ben alibeyköye gidiyorum  pazar için. 
Esra Araptarli    Kopekler ve elektrik kesintileri
Turgut Tombuş    Köpeklerin çevreyi rahatsız etmeleri ve sokakları pisletmeleri yüzünden yürüyemez hale geldi insalar
Mahmut ŞAHİN    Kesinlikle sokak köpekleridir. Tamam bizde hayvan  severiz fakat sokaktaki bu bası boş köpekler ciddi tehlike. İnsanların üzerine herzaman olmasa da geldikleri Zaman hep beraber geliyorlar be gerçekten çok korkutucu oluyorlar. Nacizane fikrim barınaklara alınıp bakılması bence daha sağlıklı olacaklarıdır. Teşekkürler..,
Bünyamin BAŞ     Ulaşım...  Ama daha önemlisi sonradan görme insanları 
Ayla turhan    Hastane acil bolumu olan
Zeynep Nemutlu    Pahalılık
İpek Toprak    Köpekler ve yaya-kaldırım yolu yok
Suna karataş    İlave olarak elektrik kesintileri ve hoparlörle satış yapan seyyar satıcılar. Çocuğum 3 yıldır deliksiz bir öğle uykusu görmedi. Gereksiz gürültü....
Emin Dindar    Otopark en büyük sorun bence. 
Ergin Özgen    7/24 hizmet veren hastane olmayisi
Sertuğ bezmez    Düzensiz kaldırımlar ve park sorunu
Murat Bağıran    Başı boş gezen atlar ve serseriler
Neslihan Köksal    Ulaşım
Neslihan Köksal    Kamyon terörü
Serda Görcük    Başıboş sokak köpekleri,Elektrik kesintileri,otopark sorunu
Hakan Görcük    Başıboş sokak köpekleri,elektrik kesintileri,otopark sorunu.
Duygu demirok    Çocuk mağazalarının olmaması 
Goksu Türkmen     Kiralar ve hayat pahalılığı
Aylin yalnız    KÖPEKLER , KÖPEKLER , KÖPEKLER    LER LER LER ,,,,,,,,,,,,,,,
Fide Maksut    Hastane yok!!! Acil bile yok
Tuğgen cora    Sokak köpekleri ve sokakların çok pis olması
berna yılmaz    hayvan sevgisi ve bilincsizligi 
murat şen    göktürk ün sorunu bir yerde türkiyenin bir çok yerinde olan aynı sorunlar hızlı ve plansız ani yapılaşma ve büyüme tabi beraberinde sorunlarıyla birlikte neler bunlar önce trafik nufuza göre yetersiz ve hiçbir şey yapılamayacak halde genişletelim desek mümkün değil pahalı site yada malikane yeni yol yapımı desek nerden nasıl oda yok bizde diyelim bu göktürkün trafik için en iyi günleri diyelim 4 sene sonra köprü trafiği gibi saatlerce bekleriz göktürk içinde ...gerisi malum sorunlar plansız ani büyümenin getirdiği sorunlar elektirik kesintisi yada alt yapı yetersizliğinden sorunlar olması, başıboş köpeklerin sokaklarda halkı tehdit etmesi ,ufakta olsa bir sanayi sitesinin eksikliği hepsi merdiven altı ,doğanın içinde yeşilin içinde olupta betonarmeye mahkum olmuş bu kadar villa site varken göktürkün içinde bir ağaç altına muhtaç olmak ne acıdır ....bunlar varken başka soruna gerek varmı ?saygılarımla ....
Hilal yildirim    Sokak köpekleri gittikçe çoğalıyor 
Yol kenarlarinda çok araç 
Ayşen Gürdal     Hastane olmaması
NEDİM AKKOHEN    ÇEVREDE YAŞAM KALİTEMİZİ ETKİLEYEN,  BAŞIBOŞ KÖPEKLER.
Behcet mutlubas    Bence cok sayida kopegin ortalikta dolasip gecen  araclara motorlara havlamasi. Araclar onlara carpmasin diye kaza yapacaklar neredeyse
Merve mutlubas    İnsanlarin hayvanlara takmis olmasi