Ne kadar tok olursak olalım iyi bir Adana kebabına her zaman midemizde ayıracak bir yerimiz vardır. İstanbul'un birçok semtinde usta ellerden çıkan, kebabın her türlüsünü bulabileceğiniz bir çok farklı mekan var.

Eyüpsultan Göktürk'te ise Adana Kebap dendiği zaman ilk akla gelen mekanlardan birisi ise Erdal Demir'in namı diğer Erdal Şef'in işlettiği “Chef Erdal Adana Kebap”tır.

Eyüpsultan Postasında yer alan habere göre; sadece Adana Kebabı ile değil Kuzu Külbastısı, Kaburgası, Ali Nazik Kebabı, Üstad Kebabı, Patlıcanlı ve Domatesli Kebabı ile Erdal Şef, kebap tutkunlarına unutamayacakları bir lezzet şöleni sunuyor.

“BAŞARIMIN SIRRI, YENİ ŞEYLER ÜRETME YOLUNDAKİ AZMİM..”

25 yıldır gıda sektörünün içinde bulunan, Göktürk'te ilk açtığı 60 metrekarelik dükkandan şimdiki adresine taşınan Erdal Demir, bugünlere tırnakları ile kazıyarak gelmiş, restaurant işletmeciliğinin her kademesinde çalışmış, bu işe gönlünü vermiş bir isim.

Başarısının sırrını bir şef olarak bilgi yolu ile kusursuzluğa ulaşmaya ve yeni şeyler üretme yolundaki azmine bağladığını söyleyen Erdal Şef, şöyle diyor:

“Zaman zaman farklı yerler dolaşarak tadımlar ve araştırmalar yapıyorum, üreticilerle konuşup yeni teknikler geliştirmeyi deniyor ve sonuçlarını bizleri ziyaret eden müşterilerimizle paylaşıyorum. Misafirlerimizin memnuniyeti, motivasyonumuzu arttırıyor.

Mutfakta kalitemizi ortaya koyan, bizim için en önemli olan kural ise, ürünün her zaman ve her koşulda taze olması, etin çok iyi dinlemiş olup, pişirilme süresinin en iyi şekilde ayarlanması ve güzel şekilde servise sunulmasıdır.”

“ADANA KEBAP CHEF ERDAL'DA YENİR”

Adana Kebabın dışında yirminin üzerinde kebap ve ızgara çeşidi ile müşterilerine farklı ve altarnatif tatlar sunduklarını belirten Erdal Şef, şöyle devam ediyor:

“Tüm kebap ve ızgara çeşitlerimiz lezzetlidir ama Adana Kebap, Chef Erdal'da yenir. Kebap yemek için Adana'ya gitmeye gerek yok. Orada nasıl yapılıyorsa burada da aynısını yapıyoruz. Böyle lezzet tatmadık diyen birçok Adanalı müşterimiz var.

Adana'da Karaman kuyruklu koyun eti kullandıkları için o kuzu etinin aroması daha fazla hissedilir, biz ise kıvırcık koyunun etini kullanıyoruz. Buradaki insanlar etteki o ağır kuzu tadını pek sevmiyorlar. İyi bir Adana Kebabının sırrı yüzde 30 kuyruk yağı, yüzde 70 eti zırhla çekerek , kapya biberi ile karıştırarak hazırlanmasıdır.”

“MUTFAĞIMIZ HERKESE AÇIK”

Giresunlu olmasına rağmen Karadeniz mutfağını değil de Adana mutfağını tercih etmesini “Karadeniz yemekleri genelde suludur, ben kuru yemekler hazırlamaktan keyif alıyorum” şeklinde açıklayan Erdal Şef “Bizim mutfağımız herkese açık, her şey insanların gözü önünde hazırlanıyor. İstedikleri zaman zaten mutfağımızı görebilirler. Gerek hijyen gerekse kalite anlamında kendimize güvenimiz tam. Zaten o yüzden de açık mutfağı tercih ettik”şeklinde konuşuyor.