Eyüpsultan Belediyesi, 2015 yılında ölümüyle tüm Türkiye’yi yasa boğan Özgecan Aslan’ın isminin verildiği, Göktürk Mahallesinde yer alan Özgecan Aslan Sağlıklı Yaşam ve Yürüyüş Parkı’nda 2’nci Esat Edin Halk Koşusunu gerçekleştirdi.

Yaklaşık 100 sporcunun 4 kilometrelik parkurda yarıştığı halk koşusuna Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başkan Remzi Aydın, yarışma öncesi amatör sporcularla ve küçük yaştaki koşucularla bir araya gelerek kısa bir sohbet gerçekleştirdi.

Başkan Aydın’ın startı vermesiyle yarışa başlayan sporcular 9-13, 14-18, 19-39 ve 40 yaş üstü gruplarındaki Kadın-Erkek kategorilerinde yarıştı. Yarışmada dereceye giren sporcular, ödüllerini Başkan Aydın ve merhum iş adamı Esat Edin’in ailesinin elinden aldı.

Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, kıymetlerimizi ve değerlerimizi anmak adına bu etkinliği düzenlediklerini ifade ederken, şu açıklamalara yer verdi;

“Eyüpsultan Belediyesi olarak spora çok özel önem vereceğimizi her zaman söylüyorum. Bugünde bu amaçla toplandık. Esat Edin Halk Koşusunun 2'incisini gerçekleştirdik. Esat Edin Göktürk Mahallesi'nin gelişmesinde çok katkıları olan kıymetli bir insandı. Kıymetli bir değer.

Hem onun hatırasını yaşatmak hem de sosyal ve sportif bir aktivite yapmak adına bu koşumuzu düzenledik. Bir vefa örneği gösteriyoruz. Biz millet olarak hangi alanda olursa olsun, hangi işi başarmış olurlarsa olsun, kıymetlerimize, büyüklerimize, değerlerimize vefa gösteren bir milletiz.

Bu anlamda bu milletin bir ferdi olmaktan dolayı onur duyuyorum. Gurur duyuyorum. Bu değerlerimiz bizi daha güçlü kılacak. Koşumuza geniş bir katılım oldu. 8 ayrı kategoride 300 civarında yarışmacı koştu.

Güzel bir bahar günü, birlik ve beraberliği sağlamak adına, sportif ve sosyal bir etkinlik yapma adına, kıymetlerimizi ve değerlerimizi anma adına güzel bir organizasyon olduğunu düşünüyorum. Şenlik havasında oldu. Dostluğun ve birliğin öne çıkacağı bir ortam oluşturmaya çalıştık. Güzel bir etkinlik olacağını düşünüyorum”

"BARIŞ VE KARDEŞLİK İÇİN KOŞTUK"

Yarışmaya 14-18 Kadınlar kategorisinde katılan ve yarışta 3'üncü olan Nursel Bayezıt kardeşlik ve barış için koştuklarını söyledi ve sözlerine şöyle devam etti;

“Çok zor bir yarıştı. Dilimiz damağımız kurudu. Yarış esnasında su içip zaman kaybetmek istemedim. Çok güzel bir yarış oldu. Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın'a çok teşekkür ederim. 2. yıldır bu yarış düzenleniyor. Artık geleneksel bir yarış haline geldi.

Dereceye girenlere güzel ödüller var. Ödül için gelmiyoruz aslında. Barış ve kardeşlik için koştuk bugün. Daha önceki yarışa da katılmıştım, onda dördüncü olmuştum bu kez üçüncü oldum. Çekişmeli bir yarış oldu ama yarıştan sonra birbirimize sarıldık arkadaşlarımızla. Herkese çok teşekkür ederim”

19-39 Erkekler kategorisinde yarışan Hakan Erhan ise, yarış sonrası yaptığı açıklamada; “Koşunun düzenleniş amacının çok manidar olması yarışa katılmamda etkili oldu. Bu ikincisi yapılan bir yarış. Gençlere ve halka sporu nasıl sevdiririz. Geniş kitlelere spor sevgisini nasıl yayabiliriz amacıydı. Bence amacına uygun bir yarış oldu. Güzel bir havada gerçekleşti. Güzel insanların bir araya geldiği keyifli bir koşu olduğunu düşünüyorum. Geçtiğimiz yıl da katıldım. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

DERECEYE GİRENLER;

8 ayrı kategoride yapılan yarışta ilk 3'e giren yarışmacılara kupa ve madalya dışında, 1’incilere 750 TL’lik hediye çeki, 2’incilere 500 TL’lik hediye çeki ve 3’üncülere ise 250 TL’lik hediye çeki verildi.

Aynı zamanda Persona firması tarafından 8 ayrı kategoride ilk 3’e giren yarışmacılara hediye sepeti verildi.

9-13 Kadınlar kategorisinde, Zeynep Sunal Yıldız birinci olurken, Ece Yıldırım ikinci, Elif Fatma Buran ise üçüncü oldu.

9-13 Erkekler kategorisinde, Yavuz Aka birinci ve Muhammed Ali Tür ise ikinci olarak yarışı tamamladı.

14-18 Kadınlar kategorisinde ise, Tuğçe Özkan birinci, Meryem Kemeç ikinci ve Nursel Bayezıt üçüncü oldu.

14-18 Erkekler kategorisinde, Emre Akın yarışı birinci tamamlarken, Muzlam Şahin ikinci, Yasin Hatipoğlu ise üçüncü olarak ipi göğüsledi.

19-39 Kadınlar Kategorisinde, Zidan Çakmak birincilik ödülünü alırken, Hanife Ebru Dönmez ikinci, Tuğçe Ceyhan üçüncü oldu.

19-39 Erkekler Kategorisinde ise, Musfata Araç birinci, Feyzullah Dilek ikinci ve Muhammed Karataş üçüncü olarak tamamladı.

40 yaş üstü Kadınlar kategorisinde, PınaR Ünsal birinci, Sevgi Kemeç ikinci ve Gülnur Evriay üçüncü olarak yarışı bitirdi.

40 yaş üstü Erkekler kategorisinde Murat Kaya birinci, Hüseyin Avcı ikinci ve Aydın Rençber ise üçüncü oldu.