iki yıl önce Türkiye tarihinin en büyük ihanetiyle karşı karşıya kaldı. Vatanı işgal etmek, milleti yok etmek ve Cumhuriyeti yıkmak amacı taşıyan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) milletin silahlarını millete doğrultarak tarihte görülmemiş bir ihaneti ortaya koyduğu karanlık gecede Türk milleti geçit vermedi.

TRT ekranlarından Darbe girişimi bildirgesinin zorla okutulduğu anlarda Tüm Türkiye'de bir şaşkınlık, bir panik havası vardı. Dönemin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın '' Halkı Meydanlara sokağa çıkmaya çağırıyorum! '' demesi ile Göktürk'te oturan vatandaşlar soluğu Karakolun önünde aldılar. Bazı vatandaşlarımız ise 15 Temmuz Köprüsüne giderek canlarını siper ettiler. O kahramanlardan bir tanesi de Göktürk esnafından Resul Kavraz'dı.

Göktürk Karakol Amiri Mustafa Komserimiz ile beraber karakolda görev yapan belki 10 polisimiz vardı ama Karakol önünde yüzlerce vatandaş onları bekliyordu. Göktürk Halkı Sabaha kadar Karakol önünde tekbir sesleri ile Polisin yanında olduğu gösteriyordu. Karanlık gecenin sabahında gün aydınlanınca yaşamını yitiren vatandaşlarımızı, darbe girişimi sırasında yaşanan çatışmaları haberlerden ve televizyonlardan seyrettik. Mustafa Komserimiz 3 gün uykusuz kalmasına rağmen Karakoldan bir an olsun ayrılmadı. 15 Temmuz gecesi tanımadığım kişilerle beraber omuz omuza Karakol önünde sabaha kadar nöbet tuttuk. O gece orada bulunan Polislerimize ve vatandaşlarımızı birkez daha teşekkür ediyorum.

Rabbim böyle bir karanlık geceyi ülkemize bir daha yaşatmasın diyorum.


16 Temmuz 2016 Göktürk - İstanbul Caddesi Trafiğe kapatıldı


New Göktürk Dergisi  - 16 Temmuz 2016 - Haberimiz