Marka Şehirler Zirvesi'ne katılan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, "Biz önce insanların ihtiyaçlarını karşılayacak onları mutlu edecek ama daha çok konfor sunacak bir şehir oluşturmalıyız" dedi.



Avrasya'nın merkezinde yer alan gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin yöneticilerini, belediye başkanlarını, peyzaj uzmanlarını, müteahhit ve mekan işletmecilerini buluşturan ve bölgelerde daha güvenli şehirler oluşturulmasını hedefleyen Marka Şehirler Zirvesi devam ediyor. 24 Kasım'da başlayan TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'ndeki zirvenin bugünkü oturumuna Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ana konuşmacı olarak katıldı. Başkan Usta, konuşmasında geleceğin güvenli ve ulaşılabilir şehirlerini oluşturabilmek için yapılması gereken çalışmalardan bahsetti.



"DAHA ÇOK KONFOR SUNACAK BİR ŞEHİR OLUŞTURMALIYIZ"

Marka şehirlerin katma değerlerinin fazla olduğunu ifade eden Başkan Usta, "Zaten var olan bir değer var içeride bir de başka değerler katabilirsek ilçemize elde olmayan imkanlarla, imkanlı noktaya taşıyabilirsek en azından marka olma yolunda yol kat etmiş olabiliriz diye düşünüyorum. Bir şehrin marka olabilmesi için öncelikle bir takım avantajlarının olması lazım. Tarihi, turizm alanları kendi öz kaynaklarıyla kendi ürettiği ürünler olması lazım. Bunların hiçbiri Gaziosmanpaşa'da yok. O zaman bizim kendimizin bir şey üretmesi lazım. İmkanları zorlayarak kendimiz değer katmamız gerekir diye düşündük. Bu kapsamda şehrimizde yapmakta olduğumuz kentsel dönüşüm çalışmalarının ışığı altında yapacağımız tüm çalışmaları marka değeri, katkı sağlayacak şekilde ortaya koymaya çalıştık. Biz önce insanların ihtiyaçlarını karşılayacak onları mutlu edecek ama daha çok konfor sunacak bir şehir oluşturmalıyız" dedi.
Oturum, Başkan Usta'ya plaket takdimiyle son buldu. Başkan Usta, daha sonra Marka Şehirler Zirvesi’ne katılan firmaların stantlarını gezerek bilgi aldı.