Gaziosmanpaşa Belediyesi, bisiklet kültürünün yaygınlaşması amacıyla Karayolları Parkı’na 350 metrelik bir bisiklet yolu yaptı.

Vatandaşlar tarafından büyük bir memnuniyetle karşılanan yolda artık çocuklar ve gençler gönül rahatlığıyla bisiklet kullanarak, keyfini çıkarabiliyor. Konuyla ilgili konuşan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta,  bisiklet kültürünü geliştirmeyi amaçladıklarını belirterek, “İlçemizde bisiklet kültürünü yaygınlaştırmak için çalışmalarımız sürüyor. Küçükköy’den Alibeyköy’e uzanan bisiklet yolumuz 15 kilometrelik bir mesafeyi katederek Eminönü’e kadar gidecek. Bisikletseverler için tahsis ettiğimiz bu yolu halkımızın hizmetine sunduk. Geçtiğimiz yıl 500’den fazla bisikletseverin Gaziosmanpaşa Bisiklet Şenliği’ni gerçekleştirdik. Biz topoğrafik yapımız el verdiğince sokaklarımızı, caddelerimizi ve parklarımızı bisiklet kullanımına uygun hale getireceğiz. Bisikletin bir spor dalı olarak da gelişmesini sağlamak istiyoruz” dedi. Bisikletseverler de, parkın içine yapılan yol için memnuniyetlerini belirtti.

Daha önce Öz Kartallar Spor Kulübü tarafından 13 bin metrekarelik Karayolları Parkı’nda bisiklet parkurunun yanı sıra çocuk oyun alanları, 2 adet temalı oyun grubu, engelsiz kültür fizik aletleri ile basketbol sahaları ve amfi tribün de bulunuyor.