Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlik, Gaziosmanpaşa Kültür ve Sanat Merkezi'nde sahnelendi. Yaklaşan Mevlana Haftası dolayısıyla gerçekleşen programda 'Çocukların Gözünden Mevlana' konulu tiyatro oyunu, şiir ve ilahi dinletisinden oluşan programda şair, düşünce adamı ve mutasavvıf Mevlânâ Celâleddîn-i Rumî'nin hayatından ve düşüncelerinden kesitler sunuldu.



Gösterime Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Kaymakamı Yaşar Karadeniz, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Gösteri öncesi salonda bulunanlara seslenen Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, ilçenin eğitimini değerlendirdi. Türkiye genelinde birçok il ve ilçe nüfusundan daha çok öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Usta konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:



"MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERİNİZE SAHİP ÇIKMANIZ GEREKİYOR"

"Toplumun her kesiminde ihtiyaç duyduğumuz eğitim ve kültürle ilgili sorunlarımız olduğunu biliyorum. İlçemizde bugün birçok il ve ilçe nüfusundan daha fazla sadece öğrenci sayısı var. Bu açıdan hem eğitim anlamında hem kültürel etkinlikler anlamında ortaya koymuş olduğumuz bu güzel faaliyetin önemli olduğunu belirtmek istiyorum. Bizim kültürlerimizin, geleneklerimizin yaşaması noktasında önemli bir görevi yerine getiriyorsunuz. Gelecekte bu ülkeye, millete, bayrağa sahip çıkmak için sizin milli ve manevi değerlerinize sahip çıkmanız gerekiyor. Bize Çanakkale Savaşı ile emanet edilen kutsal değerlerimizi sizlere emanet etme ve gelecek nesillere taşımanın önünü açmak gerekiyor."
Program sonunda sahne alan öğrencilere ve eğitmen öğretmenlere hediye ve plaket takdim edildi.