Yaşlı ve engelli vatandaşlara evinde bayram tıraşı


 

Sosyal belediyecilik anlayışıyla insan odaklı çalışmalar gerçekleştiren Eyüpsultan Belediyesi, ilçede bulunan 65 yaş üstü ve engelli vatandaşlara evde berberlik hizmeti veriyor.

65 yaş üstü ve engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak, kişisel bakımlarına destek olmak amacıyla verilen hizmet kapsamında kuaför Levent Bulut tarafından ihtiyaç sahibi bireylerin saç ve sakal kesimleri özenle yapılıyor. Randevu ile eve giden berber Levent Bulut, vatandaşların istekleri doğrultusunda saç ve sakal kesimlerini yapıyor.
 

BABA VE OĞULUN BAYRAM TRAŞLARINI YAPTIK

Bu hizmet kapsamında Levent Bulut, bu kez Silahtarağa Mahallesi’nde oturan, her ikisi de engelli olan baba ve oğulun bayram traşlarını yaptı. Kanser olan ve yüzde 75 raporu bulanan baba İsmail Yiğit ve 15 yaşındaki oğlu İbrahim Yiğithan Yiğit’in kişisel bakımları Ramazan gününe sayılı günler kala özenle yapıldı.
 

“VERİLEN BU GÜZEL HİZMETTEN ÇOK MEMNUNUZ”

Kendilerine verilen bu hizmetten duydukları memnuniyeti dile getiren baba İsmail Yiğit, 90 günlükken beyin kanaması geçiren oğlunun da yüzde 99 raporu bulunduğunu belirterek şunları söyledi: “Ben çalışmadığım için Sosyal Yardımlaşma Vakfı ve Bakanlığın verdiği yardımlarla geçiniyoruz. Eyüpsultan Belediyesi’nin vermiş olduğu bu hizmetten çok memnunuz. Allah kimseyi bizim durumumuza düşürmesin, düşürürse de sabrını versin. Bizim gibi engelli bireylerin kuaföre gitmesi çok zahmetli bir iş. İbrahim’i evden çıkarıp kuaföre götürmek, orada beklemek ve berber koltuğuna oturtmak çok zor. Burada evde, kendini daha rahat ve güvende hissettiği bir ortamda traş olması daha kolay. Levent beye de alıştı onu bir amca dayı gibi görüyor. Güler yüzüyle, tatlı diliyle bizim için bir berberden öte aileden birisi gibi oldu. Oğlumla birlikte bayram traşımızı da olduk. Bu ve bunun gibi hizmetlerinden ve sosyal desteklerinden dolayı bilhassa başkanımız Deniz Köken’e teşekkür ediyorum. Allah görevinde muvaffak eylesin başkanımızın.