Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in, seçim döneminde açıkladığı “5 yılda 5 bin istihdam” sözüyle birçok kişiyi işe yerleştiren, iş veren ve iş arayan arasında köprü vazifesi gören Eyüpsultan İstihdam Merkezi, 1. Kariyer Günü düzenledi.

1. KARİYER GÜNÜ’NE AŞKIM KAPIŞMAK VE EYLÜL ÖZTÜRK ÖZKAN KONUK OLDU

Eyüpsultan Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen 1.Kariyer Günü’ne Davranış Bilimleri Uzmanı, Yazar Aşkım Kapışmak ve Keo Şirketler Grubu Sahibi Eylül Öztürk Özkan konuk oldu.

İŞ VEREN VE İŞ ARAYANLARI BULUŞTURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

1. Kariyer Günü’nün açılışında konuşan Başkan Deniz Köken, "Bu bir istihdam fuarı değil, kariyerle ilgili, gelecekle ilgili neler umut ediyoruz, neler düşünüyoruz, uzmanlar bu konuda ne düşünüyor, önerileri neler bunun fikir teatisinde bulunmak. Hayat bizim karşımıza bir sürü seçenekler çıkartır, bu seçenekleri doğru analiz edebilme, iyi istişare edebilme, gerçek uzmanlarından bu konuyla ilgili yönlendirme alabilmek çok daha önemli gözüküyor. Biz aslında buna aracılık ve ev sahipliği yapmaya gayret ediyoruz. Konuyla ilgili İş ve Kariyer fuarları da düzenledik. Beş bin istihdam sözü vermiştik, dördüncü yılımızda 5 bin 500’ü aştık. Bununla ilgili hem İK firmaları hem de firmaların kendileriyle standtlar açılarak görüşmeler yapıldı. Bundan sonraki süreçte de iş arayan vatandaşlarımıza umut olmaya devam edip, onları iş verenlerle buluşturacak program ve fuarları düzenlemeyi sürdüreceğiz" dedi.

KARİYER BULUŞMALARI HER BAKIMDAN FAYDA SAĞLIYOR”

Eyüpsultan Kaymakamı İhsan Kara ise kariyer buluşmalarının her bakımdan fayda sağladığını belirterek, "Gençlerimizin en azından ne yapacağı, nerelerdeçalışacağı hususunda bir fayda sağladığı gibi aynı zamanda firmalarında personel bulmada fayda sağladığı buluşmalar. Hiçbir hedefi olmayan bir yelkenliye rüzgar yardım edemez, mutlaka bir hedefi olması gerekiyor. Ne yapacağımız konusunda bir fikir oluşturmak, nasıl yapacağımız konusunda bir çalışma tarzı oluşturmak sonunda amaca ulaşmak söz konusu" şeklinde konuştu.

AŞKIM KAPIŞMAK VE EYLÜL ÖZTÜRK TECRÜBELERİNİ PAYLAŞIP BİLGİLENDİRMEDE BULUNDU

İş arayan, kariyerine farklı bir yön vermek isteyen vatandaşlar için rehber niteliği taşıyan 1. Kariyer Günü’nde Eylül Öztürk Özkan interaktif bir şekilde gerçekleşen söyleşisinde, deneyimlerini, tecrübelerini paylaşarak girişimcilik hikayesini anlattı.Aşkım Kapışmak ise iş hayatında iletişim ve beden dili eğitimi konularında bilgilendirmede bulunup katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.

MY STAFF FİRMASI İŞ ARAYIŞINDA OLAN KATILIMCILARLA MÜLAKAT YAPTI

Yoğun bir katılımla gerçekleşen söyleşiler sonrası sektörün öncü firmalarından olan insan kaynakları ajansı Mystaff, part time iş imkanlarıyla ilgili bilgilendirme sağlayıp, iş arayışında olan vatandaşlarla mülakat gerçekleştirdi.