Eyüpsultan Belediyesi, sokak hayvanlarının yaşadığı sakatlıklar ve hastalıklara yönelik tedavi çalışmalarını titizlikle sürdürüyor.

Bu kapsamda 2019 yılında gerçekleştirilen çalışmalarla yaklaşık 6 bin sokak hayvanı tedavi edildi.

Eyüpsultan’da bulunan sokak hayvanlarının yaşadığı sakatlıkları ve hastalıkları gidermek amacıyla Eyüpsultan Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda ekipler, kendilerine ulaşan vatandaşların ihbarları doğrultusunda yaralı ya da hasta olan hayvanların bulunduğu alana ulaşıyor. Sakatlığı tespit edilen hayvan ise bulunduğu noktalardan ekiplerce alınıyor.

İlçeden toplanan hasta ve yaralı hayvanlar Eyüpsultan Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Ünitesi’ne getiriliyor.

Burada tedavisi gerçekleştirilen sokak hayvanları ise kontrol süreleri tamamlandıktan sonra bulundukları alana geri bırakılıyor.

Veteriner İşleri Müdürlüğü Başhekimi Gökhan Karadağ

Eyüpsultan Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Başhekimi Gökhan Karadağ da 2019 yılında yaklaşık 6 bin sokak hayvanının tedavilerinin gerçekleştirildiğini ifade etti.

Karadağ, tüm vatandaşların sokak hayvanlarına karşı duyarlı olması gerektiğini belirtti.

“VATANDAŞLARIMIZ YARALI HAYVANLARDAN UZAK DURSUN VE BİZLERE HABER VERSİN”

Sokak hayvanlarına karşı duyarlı davranılması gerektiğini ifade eden ve gerçekleştirdikleri çalışmalara yönelik bilgi veren Eyüpsultan Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Başhekimi Gökhan Karadağ, şöyle devam etti:

“En baştan itibaren hayvanın fotoğrafları çekiliyor, saha ekipleri tarafından nereden alındığı sisteme işleniyor. Buraya geldiğinde biz o sistemden hayvanlarımızı görüyoruz. Mikro çipliyoruz, tanımlıyoruz ve burada ilk muayenelerini yapıyoruz. Bizim sahada 4 ekibimiz var, biri ambulans.

Enfeksiyon hastalıkları, yaralanmaları ve belirli dereceye kadar ameliyatları bu polikliniğimizde yapıyoruz. 2019 yılı verilerimize baktığımızda 3 bin 600’e yakın kediyi burada muayene etmişiz. Bin 600’e yakın köpeği burada muayene ve tedavi etmişiz. 600’e yakın kanatlı hayvanı da muayene ve tedavi etmişiz.

Yaralı hayvanlar daha agresif olur. Vatandaşlarımız yaralı hayvanı hemen tutayım getireyim derken bazen yaralanabiliyorlar. Yaralı bir hayvan gördüklerinde genelde uzak durmalarını ve bizlere haber vermelerini rica ediyoruz.”

“EKİPLERİ ARAYINCA ALMIŞ OLDUĞUM DÖNÜŞ GÜZELDİ”

Yaralı kediyi görünce ekiplere haber verdiğini söyleyen Canan Alyürek, şunları söyledi:

“Okulumuzun bahçesinde yaralı bir kedi gördüm. Açıkçası yaralı bir kediyi sahipsiz bir şekilde bırakmak içimden gelmedi. Üzüldüm, ekipleri arayınca almış olduğumu dönüş güzeldi.

Bence böyle devam etmesi gerekiyor bu bilincin küçük çocuklardan yetişkinlere herkese verilmesi gerekiyor. Sadece sokak hayvanları için değil tüm canlılara yapılan şiddete de hayır diyorum.”

Haber Kaynak : New Göktürk Dergisi - Kenan Yılmaz