Tarihi Kentler Birliği (TKB)’nin 14 yıldır düzenlediği Özendirme Yarışması’nın ödül töreni, 19 Kasım Perşembe günü Antalya’da YAPEX Yapı ve Restorasyon Fuarı’nda gerçekleşecek. Birçok belediye veprojenin katıldığı yarışmada ödül sahiplerine sunulacak.
Restorasyon ve yapı sektörüyle, tarihi belediyeleri, akademisyenleri ve uzmanları bir araya getiren fuar,ödül töreniyle çok sayıda davetliyi ağırlayacak.

32 belediye51 proje katıldı

Bu yıl 32 belediye toplam 51 projenin başvurduğu yarışmada, Büyük Ödül ve Özel Ödüllerin yanı sıra 5 Proje, 5 Uygulama ve 6 Süreklilik ödülü ile 13 adet Başarı Belgesi de sahiplerini bulacak.Eyüp Belediyesi de Zal Mahmut Paşa Camii restorasyon projesi ile ödül alan belediyeler arasında yer alacak.

Süreklilik Ödülü’nde 2. olduk

Eyüp Belediyesi’nin gerçekleştirdiği Zal Mahmut Paşa Camii restorasyon projesi, Süreklilik Ödülü’nde 2’inciliğe layık görüldü. Süreklilik Ödülü, Koruma alanında bütüncül bir programı ve kapsamlı senaryoları uzun süre, istikrarlı bir biçimde uygulamaya devam eden belediyelere veriliyor. Bu kapsamda Alanya Belediyesi 1’incilik, Konak Belediyesi de 3’üncülüğü elde etti.
Başkan Aydın: Önemli çalışmalarımızdan bir tanesiydi
Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Zal Mahmut Paşa Camii restorasyon çalışması belediyemizin yaptığı farklı ve önemli çalışmalardan bir tanesiydi. Çok titiz bir çalışma gerçekleştirildi. Restorasyon insan sirkülasyonu ve kent-ilçe turizmine katkı noktaları düşünülerek tasarlandı. Cami ve külliyenin mimari yapısı ve merkezi konumu da korundu. Bu alacağımız ödül de yaptığımız bu çalışmanın güzel bir takdiri olarak düşünüyorum. Herkese teşekkür ederim” dedi.