Eyüp Belediyesi, sokak hayvanlarının soğuk havalarda zor durumda kalmaması için bir dizi tedbir aldı. Ormanlık alana terk edilen ve sokakta yaşayan hayvanlar için Eyüp Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Veterinerlik Hizmetleri'ne bağlı ekipler, Eyüp ilçesinde yaşayan hayvanseverler ile birlikte özel bir çalışma gerçekleştirdi.
Eyüp Belediye Başkan Yardımcısı Şengül Kocabaş'ın da katıldığı çalışmada, Veterinerlik Hizmetleri ekipleri ve hayvanseverler tarafından Kemerburgaz, Göktürk ve Ağaçlı’nın da aralarında bulunduğu birçok noktaya mama bırakıldı.
Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, “Göktürk, Kemerburgaz, Ağaçlı gibi bölgelerde yiyecek bulmakta zorluk çeken sokakta yaşayan hayvanları unutmadık. Sahipsiz sokak hayvanlarının aç kalmaması için ekiplerimiz gün içinde belirli periyotlarla sokak hayvanlarını beslemeye devam edecek. Bu çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Zaman zaman hayvansever vatandaşlarımız da bu çalışmalara iştirak ederek bizlere destek veriyorlar. El birliği ile aç açık sokak hayvanımız kalmaması için mücadele ediyoruz” dedi.