Eyüp’te bilgi evleri yenilendi. Simurg 5-25 Yaş Yaygın Eğitim Programı Ekim ayında hayata geçiriliyor. Yepyeni bir felsefe ile projelendirilen Simurg öğrencileri sınava değil hayata hazırlayacak.

Eyüp Belediyesi’nin çocuklara ve gençlere yönelik sosyal faaliyetlerinden biri olan On Yirmi Bilgi Evleri yeni eğitim ve öğretim döneminde farklı bir vizyonla Eyüplülerle buluşuyor. İsmi Simurg olarak değişen On Yirmi Bilgi Evleri, farklı bir felsefe ile gençlere ve çocuklara hizmet verecek.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, projenin 5-25 yaş arası dileyen her Eyüplüye, ihtiyacına göre eğitim hizmeti sunmayı amaçladığını belirterek, “Hazırlıklarımızı yaklaşık 100 kişiden oluşan uzman ve akademisyen grubuyla 10 aylık çalışma sonucunda tamamladık. Programın adına Simurg dedik. Simurg’da öğrenci bir yolculuğa çıkıyor. Aradığı kendisi, keşfedeceği yetenekleri” dedi.

YETENEK VE HEDEFE GÖRE EĞİTİM
Simurg 5-25 Yaş Yaygın Eğitim Programı’nın hem çocukların ve gençlerin hem de velilerin özlemle bekledikleri bir proje olduğuna değinen Başkan Aydın, “Yenilenerek son şekli verilen program, 7 ayrı dalda hizmet verecek. Değerler Eğitimi Ev Okulları 5-9 yaş, Bilgi Evleri 10-14 yaş, Gençlik Merkezleri 15-19 yaş, Okuyan Genç Akademisi 20-25 yaş, Çalışan Genç Akademisi ise 20-25 yaş arasına hitap edecek. Ayrıca Yedinci Vadi Akademisi öne çıkan öğrencilerin eğitimi, Klavuz Akademisi ise Simurg eğitmenlerinin eğitimi için planlandı. Simurg Yaygın Eğitim Programı’nın getirdiği yenilik, eğitimde bilgiden çok öğrencinin kişiliğine, özelliğine, yeteneğine, hedefine öncelik vermesi. Kişiye, her yerde kolaylıkla ulaşılacak bilgiyi sunmak değil ona ancak kendi çabasıyla elde edeceği bilginin yolunu açmak. Simurg sınava değil, hayata hazırlıktır. Simurg kendi kanatlarıyla uçmaktır” diye konuştu.

Eyüp Belediyesi’nin yeni yaygın eğitim programında düşünce becerisinin önü açılıyor. Öğrencinin soruya cevap vermesinden çok soru sorması önemseniyor. Öğrencinin kabiliyetine göre eğitimler veriliyor. Simurg’ta karar verici öğrenci oluyor. Eyüp’te bu konuda toplam 11 merkez eğitim verilecek. Aynı zamanda Ali Kuşçu Uzay Evi de, öğrencilerin hizmetinde olan bir başka merkez.