Eyüp Belediyesi Genç Akademi tarafından BİRSAM Akademi'nin desteği ve yine Eyüp Belediyesi bünyesindeki Tarihi Alan Yönetimi Merkezi'nin (ESTAM) katkılarıyla gerçekleşecek olan Şehir ve Medeniyet Okulu'nda kazananlar belli oldu.

Eyüp Belediyesi Genç Akademi'nin BİRSAM'ın desteğiyle hazırladığı Şehir ve Medeniyet Okulu'nun mülakatları geçtiğimiz hafta sona erdi. Genç Akademi'de gerçekleştirilen mülakatta oluşan değerlendirme kurulu, Şehir ve Medeniyet Okulu'nda eğitime katılmaya hak kazanan 82 öğrenciyi belirledi.

Başvuru sayısının bini geçtiği şehir ve Medeniyet Okulu'nda belirlenen 82 kişi, Genç Akademi’nin yetkililerinden oluşan kurul karşısına çıkıp yüz yüze yapılan değerlendirme sürecinden geçti. Sürecin sonunda belirlenen kriterlere uygun 82 kişi, 8 ay sürecek olan ücretsiz eğitimle kendilerini yerel idareler alanında yetiştirme fırsatı buldu.



4 FARKLI ATÖLYEYLE EĞİTİM VERİLECEK

Üniversiteli öğrencilere disiplinel desteğin sağlanacağı Şehir ve Medeniyet Okulu'nda, BİRSAM Akademi'nin stratejik geliştirme ve uygulaması, ESTAM'ın tecrübe paylaşımı ve EYSAM'ın (Eyüp Sultan Araştırmalar Merkezi) saha araştırmaları desteği ile öğrencilere zengin bir içerik ve pratik sağlanacak.

Şehir Planlama Atölyesi, Kentsel Tasarım Atölyesi, Yerel Yönetim Atölyesi, Şehrin Geleceği Atölyesi olmak üzere dört farklı atölyeye ev sahipliği yapacak olan Şehir ve Medeniyet Okulu aynı zamanda çeşitli seminer ve etkinlikler de düzenleyecek. Ayrıca dönem içerisinde çeşitli konferans, toplantı ve geziler de hayata geçecek.

EĞİTİMLER 9 KASIM'DA BAŞLIYOR

Programı başarılı olarak tamamlayan katılımcıları yerel idareler başta olmak üzere özel sektörde, sivil toplum kuruluşlarında ve kamu hizmetinde büyük fırsatların beklediği Şehir ve Medeniyet Okulu'nda eğitimler 9 Kasım Çarşamba günü seminerle başlıyor.