Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın üzerinde hassasiyetle durduğu ve önemli sosyal projelerinden biri olan Şevkateli Mağazası, Ramazan ayında da Eyüplü ihtiyaç sahiplerine hizmet vermeye devam ediyor.

Mağaza, ayakkabıdan takım elbiseye, gelinlik ve damatlıktan çocuk kıyafetine kadar çok geniş bir yelpazede sunduğu hizmeti ile büyük beğeni topluyor. Bu proje ile adeta yardıma muhtaçlar ile hayırseverler arasında köprü vazifesi görülüyor.

Mağazaya, hayırsever vatandaşlardan giyim eşyası bağışı alınıyor. Vatandaşlardan gelen kullanılmamış ikinci el giyim eşyaları Şevkateli Mağazası çalışanları tarafından çocuk, bayan ve erkek olarak ayrıştırılıyor. Giyilecek durumda olmayan eşyalar varsa bunlar eleniyor. Ayrıştırılan kıyafetler yıkanarak ütüleniyor. Ardından da Şefkateli Mağazası için basılan özel etiketler takılarak, mevsimine göre düzenli bir şekilde tezgahlardaki yerlerini alıyor. Günlük kıyafetlerin dışında gelinlik, damatlık, nişan ve kına geceleri için abiye kıyafetler de bulunuyor. Ayrıca mağazaya ikinci el ev tekstili ile züccaciye ürünleri de kabul ediliyor.

Mağazada çocuklar için de bir reyon bulunuyor. Bu reyonda giyim kuşamın yanısıra, birbirinden güzel oyuncaklar çocukları bekliyor. Mağazaya vatandaşlardan gelen ikinci el eşyaların haricinde, tanınmış firmalar da sıfır ayakkabı ve giyim eşyası bağışında bulunuyor. Eyüplü ihtiyaç sahibi bir vatandaş mağazaya girdiğinde ikinci el eşyalardan sınırsız şekilde alabiliyor, tepeden tırnağa gönlünce giyinebiliyor.

Eyüp ilçesinde yaşayan ihtiyaç sahipleri bu hizmetten yararlanabilmek için ilk olarak Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü'ne müracaat ediyor. Müracaat eden kişilerle ilgili, aralarında sosyolog ve psikologların da bulunduğu alan tarama ekipleri inceleme yapıyor. Müracaat yapan kişilerin adreslerine gidilerek tespitler yapılıyor. Yapılan işlemler sonrası ailelere Şevkateli Mağazası'ndan, 3 ayda bir giyim kartı veriliyor.

RAMAZANDA HER GÜN 229 KİŞİYE SICAK YEMEK

Şevkateli Mağazası'nın hizmetleri bununla da bitmiyor. Yine Eyüp'te yaşayan, özellikle engelli, kimsesiz ve bakıma muhtaç vatandaşlara sıcak yemek hizmeti veriliyor. Yemekler, yağmur çamur demeden, kar kış dinlemeden, ekipler tarafından ihtiyaç sahiplerinin evlerine ulaştırılıyor. Ramazan ayında da devam eden bu hizmet kapsamında günlük, 105 hanede yaşayan 239 kişiye sıcak yemek veriliyor. Yemekler iftar saatine denk gelecek şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.