Eyüpsultan’ın meşhur lezzetlerini dünya çapında bir marka yapmak için projeler geliştireceklerini belirten AK Parti Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı Deniz Köken, “Festivalimizin 6.’sını bugün Rami’de gerçekleştirdik. Festivallerimiz çok büyük ilgi gördü. İlçemizin meşhur lezzetlerini bir aylık bir süreçte mahallelerde yaptığımız festivallerle binlerce kişiye ikram ettik. Halkımız bu etkinlikleri çok sevdi. İnşallah bu etkinliğimizi geleneksel hale getireceğiz ve meşhur lezzetlerimizi marka yapacağız” dedi.

Eyüpsultan’ın Meşhur Lezzetler Festivali’nin ilki Eyüpsultan’da, ikincisi Alibeyköy’de, üçüncüsü Pirinççi Mahallesi’nde, 4.’sü Kemerburgaz’da, 5.’si ise Göktürk’te yapılmıştı.

“RAMİ’YE MUTLU KAFE VE ZEMİNALTI OTOPARK”

Her festival üç binin üzerinde katılım oldu. Etkinliğe gelen vatandaşlara Alibeyköy tulumba tatlısı, Boşnak böreği, Eyüpsultan güveci, Akmanoğlu Acıbadem kurabiyesi, Eyüp halkası ve Kemerburgaz turşusu ikram edildi. Etkinlik mehter konseriyle başladı. Çocuklar için sihirbazlık gösterisi, renkli animasyonların düzenlendiği festivalde, miniklere, pamuk şeker ve mısır ikram edildi. Çocuklar şişme oyun alanında müzikler eşliğinde oyunlar oynayıp danslar ettiler. Onlarla birlikte oyun oynayan Deniz Köken, “Çocuklarımız bu güzel festival alanında gönüllerince eğlendi. İnşallah bu tür etkinliklerimizi devam ettireceğiz.” diye konuştu. Köken festivalde Ramililer için hazırladığı projeleri de anlattı. Rami’nin en büyük sorununun otopark sorunu olduğunu belirten Deniz Köken “Rami’ye Mutlu Kafe ve Rami Kuru Gıda Toptancıları zeminaltı otoparkı yapacağız.” dedi.

BALKAN HELVASI DAĞITILDI, BAHA RUMELİ EZGİLERİ SÖYLEDİ

Festivalde, AK Parti Eyüpsultan İlçe Başkanlığı, Balkanlar’dan gelen meşhur helvanın ikramını yaptı.

Festival, ünlü sanatçı Baha’nın birbirinden güzel eserlerini yorumladığı konserle sona erdi. Sanatçı festivalde istek üzerine Rumeli ezgilerini de seslendirdi.