İnsan odaklı yatırımlarla birçok belediyeye örnek teşkil edecek ödüllü çalışmalara imza atan Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, Eyüpsultan'ı bir bütün halinde çalışıyor, sorunlara tek tek neşter vurarak çözüme kavuşturuyor. Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın son olarak Pirinççi Mahallesi'nin sorunlarının çözümü için kolları sıvadı.

TAPU VE İMAR SORUNU TARİHE KARIŞIYOR

Pirinççi Mahallesi'nde yaşanan tapu ve imar sorunun çözümü için Başkan Aydın ilgili birim müdürlüğüne verdiği talimatla çalışma başlattı. Bu kapsamda 50 Hektarlık bir alan üzerinde başlatılan çalışmalar tamamlanarak 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı oluşturuldu.

Plan kapsamında Ortaokul alanı, İlkokul Alanı, Anaokulu alanı, Camii, Sağlık Tesisi, Halk Eğitim Alanı, Kültürel Tesis, Park ve Yeşil Alan, İdari Hizmet Alanı, Yol ve Altyapı Hizmetleri, Konut ve Ticarethane yapılabilecek alanlar oluşturuldu.

Ayrıca söz konusu 50 hektarlık alanın mülkiyet haritası ve mülkiyet bilgi dökümleri hazırlandı, ayrıntılı jeolojik etüt yaptırıldı.

Böylece Pirinççi Mahallesi için kanunlar ve yönetmelikler doğrultusunda diğer kurum ve kuruluşların görüşleri de değerlendirilerek ileriye dönük, kapsamlı, modern bir planlama yapıldı.

Çalışmaların tamamlanması üzerine Başkan Aydın, Eyüpsultan Belediye Meclisinden geçen Pirinççi Mahallesi'nin planlarını onay için İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) göndermek üzere imzaladı.

ALTYAPI YATIRIMLARI

Pirinççi Mahallesi'nde bugüne kadar İBB paydaşlığında 6,5 km yol genişletme ve asfaltlama çalışmaları yapılmış, 25 Milyon TL'lik bir yatırım hayata geçirildi.

Ayrıca Çıngırak Sokak'ta 2 Bin 200 metre içme suyu şebeke hattı yapıldı.

Pirinççi-Kemerburgaz Yolu'nda da 489 metre içme suyu şebeke hattı yapıldı.

PİRİNÇCİ PARK VE BAHÇELER

Pirinççi Mahallemizde Miraç Camii önünde çok fonksiyonlu yeşil alan oluşturuldu, alanda basketbol sahası, spor aletleri ve oyun grupları oluşturuldu.