Mersin’in Tarsus ilçesinde öldürülen Özgecan Aslan’ın annesi Songül ve babası Mehmet Aslan, Göktürk'te 20 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilecek olan ‘Özgecan Aslan Sağlıklı Yaşam ve Yürüyüş Parkuru’nu hizmete açacak olan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’ı makamında ziyaret etti. Yaşadıkları acıya duyarlılık göstererek yaptıkları tesise kızlarının adının verilmesinden dolayı Başkan Aydın’a teşekkür eden anne Songül ve baba Mehmet Aslan, ziyaretleri sonrası Eyüp Sultan Hazretleri'nin türbesini ziyaret ederek dua etti.

“DOSTLUĞUMUZ, İLİŞKİMİZ BUNDAN SONRA DA DEVAM EDECEK”
Ailenin ziyaretlerinden dolayı çok mutlu olduğunu belirten Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, “Biz geçen yaz Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş ile Göktürk beldemizde yürüyüş parkurumuzun temelini atmıştık. O zaman Kadir Bey'le beraber karar vermiştik. Parkurumuzun adını Özgecan Aslan Sağlıklı Yaşam ve Yürüyüş Parkuru adında bir isimlendirme yaptık ve çalışmamız devam ediyor. İnşallah kısa bir süre sonra açacağız. Çok güzel bir yatırım olacak. Bu vesileyle ailemiz İstanbul’a gelmişlerdi. Gelmişken de bizleri ziyaret ettiler. Biraz sohbet ettik, dertleştik. İnşallah bundan sonra da ilişkimiz, dostluğumuz devam edecek” diye konuştu.

“SEVGİ İLE SEVGİSİZLERİ SEVGİLİ HALİNE GETİRECEĞİZ”
Göktürk'te yapılan bir tesise kızları Özgecan’ın isminin verilmesinden dolayı Eyüp Belediye Başkanı'na çok teşekkür ettiklerini belirten baba Mehmet Aslan, “Yapılan tesise verilmiş olan ismin benim açımdan çok güzel bir anlamı var. Beldenin Göktürk beldesi olması ve bu yürüyüş parkurunun o Göktürk beldesinde yapılacak olması, bu yürüyüşün inşallah hem kutlu hem de göklere ulaşacak kadar anlamlı ve güçlü olacağına inanıyorum. Çünkü bizim kalbimizde, bizim niyetimizde halisane, salih ve ihlaslı bir hedef var. Bu hedefe ulaşma anlamında hiçbir silahın tesir etmeyeceği sevgiyle savaşacağız. Sevgi ile sevgisizleri sevgili haline getireceğiz. Bu anlamda bizim bu yolculuğumuzda bize destek veren, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun desteği, devletimizin desteği arkamızda, kalbimizde ve hepimizin de destekçisi Allah ve Allah’ın ordularıyla inşallah güzel işler başaracağız” şeklinde konuştu.

Anne Songül Aslan ise, “Yürüyüş alanına kızım Özgecan’ın isminin verilmesi beni çok mutlu etti. Eyüp Belediye Başkanımız Remzi Aydın’a çok teşekkür ederiz. Allah hepimizin yardımcısı olsun” dedi.

Haber Kaynak : 
EMRAH KUŞ - FERHAT YASAK