Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın, okullarında başarılı olan Eyüp’lü liselilere hediye ettiği Balkan turu devam ediyor. Balkan turunda liseli gençler bu kez Karadağ, Arnavutluk’un başkenti Tiran ve Makedonya Ohrid Gölü’nü gezme fırsatı buldu.

Balkan turunun ikinci gününde liseli gençler Bosna’dan sonra dünyanın en genç devletlerinden Karadağ’a geçtiler. Burada yaptıkları, tarih, doğa cenneti ve turistik cazibe merkezi durumunda bulunan Kotor panaromik turunun ardından, muhteşem sahilleri ile Balkanlar’ın en ünlü tatil merkezlerinden Budva’ya geldiler. Budva’da içi labirente benzeyen Budva kalesini gezdikten sonra Stari Grad’da (Eski Şehir-Kale) yürüyerek şehir turu gerçekleştirdiler. Bu şirin beldeyi tanıdıktan sonra ise zamanında balıkçıların yerleşim alanı olan bir adanın kamulaştırılması ve sonrasında Singapur’lu bir multimilyardere satılması ile günümüzde restorasyon çalışmaları ile turizme kazandırılma aşamasında olan, muhteşem St Stefan’ı panaromik olarak tepeden gördüler. Daha sonra ise Karadağ’ın şirin sahil kasabası Bar’a hareket eden gençler otellerine yerleşerek aksam yemeklerini yediler.

Liseli gençler üçüncü günün sabahında kahvaltılarının ardından yeniden Bar’da bulunan Stari Bar ve kaleyi dolaştılar, 2 bin yıldır ayakta bulunan ve halen zeytin veren zeytin ağacı önünde resim çektirdiler. Turkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı’na bağlı TİKA tarafından sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla ihya edilen iki minareli camiyi görüp Murigan Arnavutluk sınır kapısına doğru yola çıktılar. Sonrasında ise Arnavutluk’un başkenti Tiran’a vardılar. Gençlerin burada gerçekleştirdikleri panoramik Tiran şehir turunda, Ethem Bey Camii, Saat Kulesi, İskender Bey Heykeli ve Meydanı, Janna Nehri’ni gördüler. Kısa bir yolculuğun ardından ise Kafasan Arnavutluk sınır kapısından Makedonya Ohrid Gölü’ne geçtiler. Liseli gençler burada Ohrid Gölü kenarında yeşillikler içinde bulunan otellerine yerleştiler. Akşam yemeklerini ise Ohrid Gölü’nün muhteşem manzarasına karşı yediler.