Ramazan ayı boyunca her akşam “Huzur Başkenti Eyüp”ün huzur dolu bir mahallesine Eyüp Belediyesi tarafından iftar sofrası kuruluyor. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın da katıldığı iftar yemeklerinde, mahalle sakinleriyle birlikte Kur’an-ı Kerim dinleniyor, oruçlar açılıyor, eller göğe açılıp dualar ediliyor.
Eyüp Belediyesi bu kez de Düğmeciler Mahallesi’ne iftar sofrası kurdu. Küçük büyük tüm mahalle sakinleri iftar sofrasında bir araya geldi. Huzur Başkenti’nin huzur dolu her mahallesinde olduğu gibi Düğmeciler’de de iftar öncesi Kur’an tilaveti yapıldı. Ezan’ın okunmasıyla birlikte oruçlar hep birlikte açıldı. Ardından ise eller semaya açılarak dualar yapıldı.

“ALLAH ÖMRÜMÜZÜ RAMAZAN, AHİRETİMİZİ BAYRAM EYLESİN”

İftar yemeğine katılan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın yaptığı konuşmada ilk olarak mahalle sakinlerine, davete icabet ederek iftar sofrasına geldikleri için teşekkür etti. Ardından ise Ramazan ayının Eyüp’te birlik, beraberlik içerisinde ve bereket dolu geçtiğini belirten Başkan Aydın “Ramazan ayının son günlerine geldik. Allah bizleri daha nice Ramazanlara eriştirsin. Ömrümüzü Ramazan, ahiretimizi bayram eylesin” dedi.