Eyüpsultan'ın meydanları, sokakları, caddeleri yenileniyor... Havayi elektrik hatları yeraltına alınıyor. Bütün mahallelerdeki alt ve üst yapı çalışmaları, yol bakım ve iyileştirme faaliyetleri hız kesmeden sürüyor. Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İSKİ ve BEDAŞ’la alt yapı yatırımlarına devam ettiklerini belirterek, “Yol bakım onarım çalışmaları, prestij caddeler, atık su yönetimi, elektrik hatlarının yeraltına alınması gibi büyük hizmetlerle alt yapıya üst düzey yatırım hamlemiz sürüyor" dedi.

YOLLARIMIZ DAHA GÜVENLİ DAHA ESTETİK

Yaya ve taşıt güvenliği için Eyüpsultan yollarının bakım ve onarımları düzenli olarak yapılıyor.

Özellikle dik yamaçlar üzerine olan mahallelerde Eyüplülerin güvenliği için korkuluk, merdiven ve perde duvar inşa çalışmaları sürüyor. Eyüpsultan geneli, bordür, kilit taşı, kaldırım çalışmalarıyla yollar artık daha güvenli ve estetik hale geliyor.

2014-2018 YOL BAKIM VE İYİLEŞTİRME HİZMETLERİ

255.000 Ton asfalt çalışması

33.000 mtül. merdiven

29.000 mtül. korkuluk

54.300 metrekare perde duvar

234.000 metre kare bordür tretuvar imalatı

24.000 mt yağmur suyu imalatı

5.500 adet ızgara imalatı

410 adet dekoratif aydınlatmalar

175 bin metrekare kilittaşı

190 bin metrekare kaldırım

EYÜPSULTAN, PRESTİJ CADDELERLE DAHA GÜZEL

Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın, ilçenin gelişip güzelleşmesine, yaşam kalitesinin artmasına katkıda bulunacak“Eyüpsultan Caddeleri Prestij Kazanıyor” projesinde çalışmalar aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi ile koordineli bir şekilde yürütülen çalışmalarla Eyüpsultan'ın birçok caddesi daha konforlu ve modern bir hale geliyor.

Tüm ilçelere örnek teşkil edecek prestij caddelerde granit ve bazalt taşları, üst bordür, L bordür yenilemeleri yapılıyor.

Ek odalarla fiber kablolar, sinyalizasyon kabloları, aydınlatma kablolarının geçit güzergahları, peyzajı, kent mobilyası, ağaçlandırması, tretuvarı, aydınlatması, yer üstü ve yer altı sistemleri, elektrik, su ve doğal gaz hatları güvenli ve estetik bir şekilde yenileniyor.

YAPIMI TAMAMLANAN PRESTİJ CADDELER

Çiçeksuyu Caddesi, Alperen Caddesi, Özlem Çarşısı, Girne Caddesi, İslambey Caddesi, Vardar Bulvarı, Yıldız Tabya Caddesi, Fil Köprüsü Caddesi, Çırçır Caddesi.

Planlanan Prestij Caddeler: Saya Yolu Caddesi, Namık Kemal Caddesi, Cengiz Topel Caddesi, Otakçılar Caddesi, Düğmeciler Caddesi, Atatürk Caddesi, Veysel Karani Caddesi, Adnan Menderes Bulvarı.

Kaldırım Yenileme Yapılan Caddeler: Gaziosmanpaşa Caddesi, Karadeniz Caddesi, Kazım Karabekir Caddesi, M.Fevzi Çakmak Caddesi, Sevinç Caddesi, Yavuz Selim Köprüsü Caddesi, Akşemsettin Bulvarı.

ATIK SUYA KALICI ÇÖZÜM

Sağlam altyapının en önemli göstergelerinden biri atık su yönetimidir. Şehirde hayat, bu görünmeyen sistemler, borular, şebekeler üstünden akar. Varlığını fark etmediğimiz bu sistemlerde yaşanacak en küçük arıza, hayatın durmasına neden olur.

Bu bakımdan Eyüpsultan Belediyesi’nde atık su yönetimine ayrı bir önem veriliyor. Atık su yönetimi İSKİ paydaşlığında yürütülüyor. Bu çalışmalarla, 4.500 metre kanalizasyon hattı inşa edildi.

Ayrıca, Rami’ye 2 bin metre isale hattı, Akşemsettin’de 800 metre yağmur suyu ve kanalizasyon hattı tamamlandı. İSKİ ve Eyüpsultan Belediyesi’nin atık su yatırımları devam ediyor.

İSKİ-EYÜPSULTAN BELEDİYESİ YATIRIM PROJELERİ

-İslambey Caddesi Dere Islah Çalışması

-700 m Katı Menfez Yağmursuyu ve Kanalizasyon Yapımı

-Eyüpsultan Merkez Sultan Reşad Caddesi, Üçgen Ada

-Bağlantılı Sokaklarda 1000 . Yağmursuyu ve Kanalizasyon İmalatı

HAVAİ ELEKTRİK HATLARI YERALTINA ALINIYOR

Elektrik hatları hem görüntü kirliliğine, hem de enerjinin kaybına neden oluyor. Eyüpsultan Belediyesi, BEDAŞ ile koordineli olarak yürüttüğü çalışmalarla havai elektrik hatlarını yeraltına alıyor.

Trafo yenilenmesi ve havai hatların yer altına alınması işleri yapılan mahalleler:

Rami Yeni Mahallesi, Rami Cuma Mahallesi, İslambey Mahallesi, Eyüp Merkez Mahallesi, Çırçır Mahallesi, Akşemsettin Mahallesi, Yeşilpınar Mahallesi, Sakarya Mahallesi, Göktürk Merkez Mahallesi, Karadolap Mahallesi, Silahtarağa Mahallesi, Alibeyköy Merkez, Nişanca Mahallesi, Düğmeciler Mahallesi

YATIRIM PROGRAMINA ALINAN HAVAİ HATLAR

-Rami Cuma Mahallesi, Eyüpsultan Merkez Mahalllesi, Çırçır Mahallesi, Silahtarağa Mahallesi, Alibeyköy Merkez Mahallesi, Sakarya Mahallesi, Göktürk Merkez Mahallesi, Esentepe Mahallesi, Mithatpaşa Mahallesi.

TAMAMLANAN ALT YAPI HİZMETLERİ

Sel ve su baskınlarına karşı 2.200 farklı noktada rutin ızgara temizliği

95 sokak girişlerinde tek yön uygulaması için kapan ve uyarı levhaları

Eyüpsultan Meydanı ve çevresinde 12.417 metrekare granit yenilenme

Yaya geçişini rahatlatmak için ana cadde ve sokaklarda delinatör ve duba çalışmaları

Yaya güvenliği için 37 noktada taş duvar imalatı

11 okulda çevre ihata duvarı

Ulaşımı olmayan 30 farklı noktada merdiven imalatı

689 cadde ve sokağımızda kapanan yağmursuyu hatları temizlik ve bakımı

450 adet cadde ve sokakta asfalt yenileme

650 cadde ve sokakta sıcak asfalt serimi

380 cadde ve sokakta bordür ve kilittaşı kaplama

Karla mücadele çalışmalarında ilk defa solisyon uygulaması

Akşemsettin, Yeşilpınar ve Rami’de 123 adet dekoratif aydınlatma

Yanmayan 15.180 adet aydınlatma direği bakım ve onarımı