Hayrat Gençlik Forumu 50 ülkeden 120 gencin katılımıyla Eyüp’te başladı. 31 Temmuz-9 Ağustos tarihleri arasında devam edecek forumun açılış merasiminde bir konuşma yapan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, ”Burada bir ayetin tecellisini görüyoruz. Bir vahdet ortaya konmaya çalışılıyor” dedi.

 

Hayrat Uluslararası Öğrenci Derneği ve Hayrat Vakfı işbirliğinde düzenlenen, akademi ve siyaset dünyası ile 50 farklı ülkeden gelen gençleri bir araya getirecek olan Hayrat Gençlik Forumu, Eyüp’te bulunan Bahariye Mevlevihane’sinde düzenlenen açılış merasimiyle başladı.  

“BURADA BİR AYETİN TECELLİSİ GÖRÜYORUZ”

Açılış merasiminde kürsüye gelerek bir konuşma yapan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, şunları söyledi;  “Burada bir ayetin tecellisini görüyoruz. Bir vahdet ortaya konmaya çalışılıyor. Vahdet; bir araya gelmesi gereken, bir araya geldiğinde birbirini tamamlayan ve bir araya geldiğinde güzel bir tablo oluşturandır en temelde. İslam ümmeti bir vahdetin gereğidir. Bizler de İslam ümmetinin bir parçası olarak bu vahdetin bir parçası olarak vahdetin içerisindeyiz. Kur’an-ı Kerim’de Rabbimiz ‘Biz sizi tanışasınız diye farklı farklı yarattık’ diyor. Bu tanışma hadisesi sadece bir selamlama, bir sohbet değil. Bu tanışma hem sorunlarımızı paylaşmak, hem artılarımızı paylaşmaktır”

“TÜM DÜNYANIN BÖYLE BEREKETLER DOĞACAK VAHDETLERE İHTİYACI VAR”

Konuşmasında toplantının yerinin ve zamanının da çok güzel seçilmiş olduğunu belirten Başkan Aydın, "Bu toplantı İslam medeniyetinin en önemli merkezlerinden bir tanesi olan Eyüp’te düzenleniyor. Zamanı da çok önemli, içinde yaşadığımız zaman dilimi itibariyle bu tip toplantılara çok ihtiyaç var. Belki de tüm dünyanın böyle bereketler doğacak toplantılara, vahdetlere ihtiyacı var. Konusu da çok iyi düşünülmüş. Var olan bir medeniyet potansiyelini anlama adına, üzerimizdeki tozları silkeleyip, yeniden başımızı kaldırarak, göğsümüzü gererek biz varız demek adına gerçekten içeriği itibariyle takdire şayan bir toplantı” dedi.

“EN ÖNEMLİ KONU BU VAHDETİN TARAFLARININ GENÇ OLMASI”

Konuşmasında toplantının taraflarının genç olmasının çok önemsenmesi gereken bir konu olduğuna da değinen Başkan Remzi Aydın sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu vahdetin taraflarının genç olması önemsenmesi, altı çizilmesi gereken bir konu. Gençlik bizim gerçekten önem verdiğimiz kesim. Ümmetin geleceğidir, ümmetin beklentisidir. Bu vahdet gençlerin yapması ve sürdürmesi gereken bir eylemdir. Biz de Eyüp Belediyesi olarak gençliğe, eğitime ve kültüre çok önem veren bir belediyeyiz. Vahdeti kendi ufkumuzda, kendi bakış açımızda sağlama amacını taşıyoruz”

Dünyanın dört bir yanından gelen genç Müslümanlar ‘’İslam Medeniyetinin İzinde’’ başlığı altında İslam Uygarlığı üzerine düşünce ve çalışmalarını paylaşacak. Kültür ve medeniyet sahasından yetkin isimlerin konuşmalarını ve farklı ülkelerden gelen gençlerin sunumlarını gerçekleştireceği forum, 5 gün sürecek. Ortak İslam Medeniyeti anlayışı zemininde Hayrat Gençlik Forumu’nda bir araya gelecek Müslüman gençler, daha iyi bir İslam dünyasına katkıda bulunmak için çalışmalar yapacak.

Oluşturma Tarihi : 01.08.2015