İstabnul Büyükşehir Belediyesi tarafıından yapılması planlanan Haliç-Kemerburgaz-Karadeniz Sahili (Dekovil) Raylı sistem projesi için bakanlığa resmi başvuru yapıldı. Dekovil projesi İstanbul Eyüp, Kağıthane, Şişli ilçeleri sınırlarından geçiyor.

Yaklaşık 876 milyon TL'ye mal olması beklenen Haliç-Kemerburgaz-Karadeniz Sahili Dekovil Raylı Sistem Projesi 55 kilometre uzunluğunda tek raydan oluşacak.

Haliç – Kemerburgaz - Karadeniz Sahili Dekovil Raylı Sistem Projesi yapımı planlanan Eminönü-Alibeyköy Tramvay hattı ile Santral İstanbul istasyonunda, inşası devam eden Kabataş-Mahmutbey metro hattı ile Sadabad İstasyonunda, yapımı planlanan Kağıthane-İTÜ Ayazağa metro Hattı ile TT Arena istasyonunda entegre olacak.

Haliç–Kemerburgaz-Karadeniz Sahili Dekovil Hattı Santral İstanbul'dan başlayıp, Kağıthane Deresi ve Cendere yolunu izleyerek Mithatpaşa'da 2 kola ayrılacak. Kollardan biri Ayvadbendi ve Yovankoru'dan, diğeri ise Göktürk, Odayeri ve Ağaçlı güzergahından Karadeniz sahiline ulaşacak. Bu kollar sahilde birleşerek bir ring meydana gelecek. Hattın üzerinde 2 kilometreyi geçmeyen aralıklarla, karşılıklı gelen araçların geçişini kolaylaĢtırmak için cep hatları ve 14 istasyon planlandı.

Haliç – Kemerburgaz-Karadeniz Sahili Dekovil Hattı durakları;
- Santral İstanbul
- Kağıthane Belediyesi
- Sadabad Meydanı
- Cendere
- Türk Telekom Arena
- Hamidiye
- Kemerburgaz
- Mithatpaşa
- Ayvadbendi
- Yovankoru
- Ağaçlı
- Odayeri
- Göktürk Merkez

Gülcihan YELKENCİ / Emlakkulisi.com